Darts

2023.11.23. 09:56

A döntős helyek kétharmada elkelt - újabb két kupaselejtezőt rendeztek a dartsosok

Újabb két selejtező fordulót rendeztek meg az elmúlt hétvégén az amatőr dartsosok számára kiírt Kecskeméti Kft.-Békés Vármegyei Amatőr Kupában, így már a december 16-i szarvasi finálé mezőnyének kétharmada ismert.

Bakulya Mihály

A szarvasi torna legjobb nyolc versenyzője

Forrás: Beküldött felvétel

Szombaton Orosházán, másnap Szarvason nyílott lehetőség megváltani a döntős helyet. Erre helyszínenként a legjobb nyolc versenyző nyert jogot. Az első napi csatározásnak a Helyneked Orosháza biztosított otthont. A résztvevők többsége helyből került ki, ennek megfelelően a továbbjutást érő helyezéseket is ők vitték el. A fináléban Kiss Imre a szarvasi Tar Nikolasznál bizonyult jobbnak, akik a tavaszi bajnokság idején is eljutottak a végjátékig. Az orosházi résztvevők közé a kardoskúti Sramkó László, valamint a kondorosi Sztvorecz Gábor tudott éket verni a legjobb nyolc között.

Vasárnap a szarvasi állomás is orosházi sikerrel zárult Szivák Gábor révén. A Westend Söröző és Darts Teremben már nem voltak ilyen dominánsok a helyiek. Közülük a szervezésből is oroszlánrészt vállaló Bereczki Árpád jutott a legtovább. Mellette még két-két szarvasi, dévaványai és mezőberényi dartsos érte el célját, a már említett győztes mellett, aki a berényi Balogh Attilát múlta felül a döntőben.

A sorozat december 2-án a szeghalmi Stone Club darts termében folytatódik, ahol a hírek szerint máris telt ház van, december 9-én pedig a mezőberényi 14-es Pubfood jelenti a finálé előtti utolsó selejtező állomást.

Az orosházi végeredmény: 1. Kiss Imre (Orosháza), 2. Tar Nikolasz (Szarvas), 3-4. Szabó Attila (Orosháza), Sramkó Laszló (Kardoskút), 5-8. Mellis Csaba (Orosháza), Tyirjak Attila (Orosháza), Sztvorecz Gábor (Kondoros), Domokos Szabolcs (Orosháza).

A szarvasi végeredmény: 1. Szivák Gábor (Orosháza), 2. Balogh Attila (Mezőberény), 3-. Rostás Gábor (Mezőberény), Bereczki Árpád (Szarvas), 5-8. Palotai János (Szarvas), Rontó Csaba (Szarvas), Molnár József (Dévaványa), Pálfi Sándor (Dévaványa).

A döntő további résztvevői: Bera Ferenc (Kondoros), Bódizs István (Vésztő), Csüllög László (Vésztő), Filóczi Szabolcs (Kondoros), Gulyás Nagy Vikor (Mezőberény), Kis Martin (Dévaványa), Kiss Attila (Tótkomlós), Lólé Roland (Szarvas), Mócz Péter (Szarvas), Mogyorós Zsolt (Vésztő), Orbán László (Szarvas), Pálfi József (Vésztő), Papp István (Dévaványa), Papp Kristóf (Dévaványa), Papp Lajos (Dévaványa), Vozár Zsolt (Kondoros).


Képalá: A szarvasi torna legjobb nyolc versenyzője

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában