Labdarúgás

2023.10.09. 12:12

Lépi a lépcsőt a Kamut és a Végegyháza

Nem hibáztak a dobogós csapatok a Vármegyei III. osztályú bajnokság Déli csoportjában, így közöttük és a mezőny többi tagja között egyre nagyobb az űr a tabellán. Az élen hibátlanul menetelő duó tagjai közül a Végegyháza szenvedős, a Kamut fölényes győzelmet aratott.

Bakulya Mihály

A gerlaiak lelkes teljesítménnyel sem tudták felvenni a versenyt a kamutiakkal. Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik_Adam

Végegyházi SE–Gádorosi LSE 4–3 (1–1)
Vármegyei III. osztályú mérkőzés. Végegyháza, 50 néző. Vezette: Karácsony Ádám Márk.
Végegyháza: Németh D. – Adler Á. (Sipos), Borbás, Kecskés, Bagyinszki (Tóth S.), Multyán Cs., Józsa (Marik), Balla, Matuz, Szakál, Balog A. (Bíró). Játékos-edző: Bíró Tibor.
Gádoros: Bobvos – Vecsernyés, Farkas K., Romhányi, Farkas M., Pecznyik, Kovács T., Molnár G., Szijjártó G., Polyák, Mucsi (Molnár B.). Edző: Pisont András.
Gólszerző: Józsa (37.), Balog A. (53.), Multyán Cs. (54.), Kecskés (57.), ill. Pecznyik (29.), Kovács T. (69.), Molnár B. (77.).

A mérkőzés első felében a gádorosiak kezdeményeztek többet, a térfélcserét követően viszont a házigazdák egy jó periódussal magabiztos előnyt szereztek. A vendégek ekkor sem adták fel és izgalmasra alakították a hajrá, pontot azonban nem tudtak szerezni.

Bíró Tibor: – Az első félidőben mélyen tudásunk alatt játszottunk. A szünetben rendeztük a sorainkat és a cseréknek is köszönhetően a csapat már egy másik arcát mutatta. Tíz perc alatt magunk javára fordítottuk a mérkőzést, amit ha kis szerencsével is, de egy góllal sikerült megnyernünk a szimpatikus vendégcsapat ellen.

Pisont András: – Az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést. Azután egy rövidzárlat átírta az eredményt. Igazi rangadó volt, elismerésem a csapatomnak.

M. B.

Gerlai SE–Kamuti SK 1–7 (0–2)
Gerla, 30 néző. Vezette: Medovarszki János.
Gerla: Orodán – Ottlakán, Lakatos, Kiss Z., Nagy Cs., Sóvári, Horváth I. (Gulyás), Gáspár, Hévizi, Varjú, Vrbovszki. Játékos-edző: Kiss Gábor.
Kamut: Pál – Knapp, Zsibrita, Bán, Laluska, Radics, Máté, Kóródi, Jakusovszki (Gál Z.), Szabó Gy., Szalkai. Edző: Gál András.
Gólszerző: Hévizi (78.), ill. Bán (9., 67., 90.), Knapp (30., 87.), Kóródi (46.), Szabó Gy. (70.).

A házigazdák a korán bekapott gól ellenére próbálták megnehezíteni az esélyesebb kamutiak dolgát, és amíg erővel bírták addig ez sikerült is nekik.

Kiss Gábor: – Az eredmény reális a játék képe alapján. Voltak helyzeteink, de nem sikerült gólra váltani. Gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni.

Gál András: – Sok helyzetet kihagyva is biztosan nyertünk, a sportszerű hazaiakkal szemben.

Sz. I.

Kardos KSK–Telekgerendási LSC 2–3 (1–1)
Kardos, 50 néző. Vezette: Stumpf Márk.
Kardos: Petrovics – Viszkok, Dániel (Onofer), Szatmári (Bagi), Csöndes, Menárik, Melis (Czigléczki), Szebegyinszki, Oláh (Opauszki), Jansik, Korbely. Játékos-edző: Jurák György.
Telekgerendás: Knyihár Z. – Túróczki, Ordó, Knyihár J. (Brhlik), Dobra, Andó, Kovács I. (Kmecz), Vayuch R., Tímár, Mekis, Molnár. Mb. játékos-edző: Brhlik Ádám.
Gólszerző: Oláh A. (15.), Korbely (65.), ill. Andó (7.), Tímár (48. – 11-esből), Molnár G. (91.).
A hazaiak hiába játszottak jelentős mezőnyfölényben, a helyzetkihasználás tekintetében jócskán elmaradtak ellenfelüktől, még büntetőt is hibáztak, így azután a vendégek sikere nem érdemtelen.

Jurák György: – Ezen a mérkőzésen mihamarabb túl kell lépnünk és tanulnunk belőle, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset a következő hetekben.

Brhlik Ádám: –Kicsit karcsú létszámmal, ám annál nagyobb akarattal léptünk pályára. Nehezen, de sikerült megszerezni a három pontot. A kapusunk remekül védett a meccsen, még a hajrában is hárított egy büntetőt. Gratulálok a csapatnak!

Juhász Zoltán

Békéssámsoni SK–Medgyesegyháza SE 4–1 (1–0)
Békéssámson, 80 néző. Vezette: Czene Zoltán.
Békéssámson: Nagy Zs. – Kenéz L. (Dunai), Abonyi, Rancz, Atyimás (Baliga J.), Sós (Vörös), Bacsa, Baliga K., Baliga Sz., Harsányi T., Krajcsovics (Zádori). Játékos-edző: Baliga Arnold.
Medgyesegyháza: Bacsa – Takács (Tóth L.), Szigetvári, Nagy B., Tassi L., István (Zsadány), Poliák, Uhrin, Szabó A., Barát, Grósz. Edző: Gellény Ferenc.
Gólszerző: Baliga Sz. (5., 50., 80.), Grósz (62. – öngól), ill. Nagy B. (57.).

A hazai együttes gyors gólját követően végig mezőnyfölényben játszott, uralta a mérkőzést és a helyzeteit is jó százalékban használta ki, ezzel megérdemelt győzelmet aratott.

Kerekes György elnök: – Sportszerű mérkőzésen, biztos győzelmet arattunk.

Gellény Ferenc: – A játékvezető nem volt a helyzet magaslatán, de mi is hibáztunk.

K. Gy.

 

Következik

Déli csoport, 8. forduló. Október 14., szombat, 13.00: Kamuti SK–Végegyházi SE, Gádorosi LSE–Békéssámsoni SK, Medgyesegyháza SE–Mezőmegyer SE II. Október 15., vasárnap, 13.00: Telekgerendási LSC–Gerlai SE. Szabadnapos: Kardos KSK.

 

Mesterlövészek

13 gólos: Multyán Csaba (Végegyháza).

10 gólos: Kecskés Erik Attila (Végegyháza).

8 gólos: Knapp András (Kamut).

7 gólos: Bán Benjámin (Kamut).

6 gólos: Baliga Szilveszter (Békéssámson), Kóródi Márk (Kamut).

5 gólos: Polyák Attila (Gádoros), Szijjártó Gábor (Gádoros).

4 gólos: Sós Rómeó László (Békéssámson).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában