Asztalitenisz

2023.10.07. 12:23

Dr. Bándi Andorra emlékeznek Békéscsabán

Békéscsabán, a városi sportcsarnokban pénteken és szombaton immáron harmincötödik alkalommal rendezi meg a MOATSZ megbízásából a Békés Vármegyei Asztalitenisz Szövetség a dr. Bándi Andor emlékversenyt, amely egyben magyar nemzetközi veterán bajnokság is. Pénteken párosban, szombaton egyéniben mérték össze tudásukat a résztvevők. A nemzetközi viadalon három nemzet (magyar, román, szlovák) 156 versenyzője állt asztalhoz.

Verasztó Lajos

Fotó: Bencsik Ádám

Szombaton délelőtt az ünnepélyes megnyitón, a Himnusz elhangzása után a főszervező, Jámbor Zoltán köszöntötte a vendégeket, és emlékezett meg a verseny névadójáról. Szántosi Attila, a vármegyei szövetség elnöke virágcsokrot nyújtott át a névadó özvegyének, dr. Bándiné dr. Szabó Évának, és lányának Bándi Sorayának.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere rövid köszöntőjében elmondta, nagy öröm a város számára, hogy immáron harmincötödik alkalommal láthatja vendégül az ország legjobb veterán asztaliteniszezőit, akiknek sérülésmentes, sportszerű küzdelmeket kívánt.      

Ezt követően első alkalommal nyújtotta át a névadó özvegye, dr. Bándiné dr. Szabó Éva a Bándi-család, és a Békés Vármegyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete által alapított emlékplakettet Kékedi Tibor főbírónak,  Bódis Attila és Gulyás Vince főbíró-helyetteseknek, akik több mint egy évtizede segítik munkájukkal az emlékverseny megrendezését.

Ebben az évben a Békés Vármegye Asztalitenisz Sportjáért elismerést Hajdú Ágnes kapta, aki hosszú időn át segítette Orosháza város asztalitenisz sportját, és versenybíróként is tevékenykedett.    

A pénteki páros versenyek Békés vármegyei dobogósai. Férfiak. 40–49 évesek: 3. Bunda Szabolcs, Takács László (Csaba Fly ASE, Mezőtúr). 60–64 évesek: 3. Csarnai Gábor, Sebestyén Sándor (Békési TE). 65–69 évesek: 3. Csúcs János, Pásti Mihály (HED-LAND Mezőberényi SE, egyesületen kívüli).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában