Racketlon

2023.09.03. 17:39

Tarkó Áron ezüstérmes a Norvég Openen

Békés vármegyében keveset hallottunk eddig a racketlonról, amely ütővel játszható sport, és a négy legnépszerűbb ütős játék, az asztalitenisz, a tollaslabda, a fallabda, és a tenisz kombinációja.

A képen Tarkó Áron (balról) veszi át az ezüstérmet.

Forrás: BMH

A sportág Finnországból és Svédországból származik az 1980-as évekből, és dinamikusan fejlődik. A játék szabályai szerint a versenyzőknek a négy alap sportág mindegyikében 21 pontos szetteket kell lejátszania. A játszmák sorrendjét a könnyebb ütőtől a nehezebbig határozták meg, vagyis asztalitenisz, tollaslabda, squash és tenisz szettek követik egymást. A győztes az, aki több pontot szerez a játszmák során.

A békéscsabai Tarkó Áron – aki asztaliteniszezőként az NB I.-ig jutott – a napokban a Norvég Openen vett részt, amelyen húsz ország sportolói mérték össze tudásukat. A három napos viadalon first timers kategóriában Tarkó Áron a második helyen végzett. Az ezüstérmes versenyzőt Kelemen Imre edző készítette fel teniszben és tollaslabdában, míg Polczer Rajmund fallabdában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában