Labdarúgás

2023.09.16. 20:52

Nagy fordulat Szeghalmon

A Szarvas hazai pályán, a Gyula és a Mezőhegyes idegenben győzött a Vármegyei I. osztályú bajnokság 5. fordulója szombati mérkőzésein. Szarvason egy jó egyéni teljesítmény is kellett a szomszédvár elleni biztos sikerhez, Gyomaendrődön a helyi fiatalok hatalmas küzdöttek a pontért, de az akarásuk nem társult szerencsével, Szeghalmon pedig a házigazdáknak kétgólos előny sem volt elegendő a harcos határvárosiakkal szemben.

Bakulya Mihály

A szénásiak kapusának, Lévai Balázs akadt dolga a szarvasi mérkőzésen

Fotó: Babák Zoltán

Szarvasi FC–Nagyszénás SE 6–0 (3–0)

Labdarúgás Vármegyei I. osztályú mérkőzés. Szarvas, 200 néző. Vezette: Fekete Zoltán.

Szarvas: Köteles – Pilán R., Polonszki (Máté), Pilán M., Zahorán, Czvalinga, Simon R. (Deli), Zima (Styecz), Barna, Furár (Truczka), Bány (Kovács Zs.). Edző: Sajben Gábor.

Nagyszénás: Lévai – Libor (Godár), Lugasi M., Simon L. (Kovács L.), Gazsi, Nagy M., Kukovecz (Dócza), Kókai Á., Nagy Sz. (Kálmán), Sebők, Márk. Edző: Juhász Norbert.

Gólszerző: Furár (1., 10., 30.), Simon R. (53.), Kókai Á. (71. – öngól), Czvalinga (88. – 11-esből). Jó: Pilán R., Czvalinga, Barna, Furár, ill. Kukovecz, Sebők.

Az első percben szerzett gól és a Furár Róbert első félidei mesterhármasa meghatározta a mérkőzés további menetét. A szénásiak mintha fejben is idő előtt feladták volna.

Sajben Gábor: – Az egész mérkőzésen tetszetősen és nagy kedvvel focizva ilyen arányban is megérdemelten győztünk.

Juhász Norbert: – Megérdemelt hazai siker született. Kepenyes György

Gyomaendrődi FC–Gyulai TFC 1–2 (0–0)

Gyomaendrőd, 70 néző. Vezette: Kovács Antal.

Gyomaendrőd: Soczó – Piss, Valach (Kovács A.), Forgács, Pásztor, Lénárt (Szikszai), Szabó P., Berta, Bartik, Hunya, Hanea. Edző: Karászi László.

Gyula: Füstös – Szabó Zs. (Kiss T.), Dajcs, Szabó P., Zabari, Trescsula, Varga J. (Szabó V.), Katona (Borbély), Varga T., Bojtos (Kukla), Tanner. Edző: Brlázs Gábor.

Gólszerző: Berta (60.), ill. Varga T. (64.), Tanner (73.). Jó: az egész hazai csapat, ill. Dajcs, Borbély.

Az első félidőben a vendégek egyből magukhoz ragadták a kezdeményezést, de csak egy komolyabb helyzetük adódott. A gyomaendrődi fiatalok lelkesen harcoltak a mezőnyben jól passzolgató gyulaiakkal szemben. A második etapban hatalmas helyzetekkel nyitottak a vendéglátók, a harmadik lehetőségből meg is lett az előny. A találat ébresztőként hatott a látogatókra: előbb egy hatalmas gólt lőttek, majd egy kapufáról szerencsésen visszapattanót kotortak be. A hazai fiatalok ezután már nem tudtak fordítani, de jobb helyzetkihasználás esetén igazságosabb lett volna a döntetlen.

Karászi László: – A jobbik csapat nyert, bár nekünk voltak a nagyobb helyzeteink. Gratulálok a játékosainknak, akik küzdőszellemből jelesre vizsgáztak!

Brlázs Gábor: – Rendkívül gyenge teljesítményt nyújtottunk, ma csak a három pontnak örülhetünk. Rendkívül szimpatikusan és szervezetten játszott a hazai csapat. Vinkovics Attila

Szeghalmi FC–Mezőhegyesi SE 2–3 (2–1)

Szeghalom, 100 néző. Vezette: Bakos József.

Szeghalom: Vastagh – Takács, Vágási, Zsömbörgi, Tatár, Radics, Marton (Karim), Mészáros (Csikós), Kiss L. (László L.), Komódi (Vincze L.), Darányi. Edző: Oláh Ferenc.

Mezőhegyes: Varga P. – Jámbor (Rotár), Papp M., Balogh D., Zsilák (Czene P.), Varga T., Isaszegi M., Boros, Isaszegi B., Oszlács (Pálhidai), Karancsi. Edző: Ács Levente.

Gólszerző: Marton (4.), Kiss L. (10.), ill. Varga T. (28.), Isaszegi M. (68.), Zsilák (76.). Jó: Marton, Darányi, Kiss L., ill. az egész vendégcsapat.

A találkozó úgy indult, hogy az újoncnak nem sok sikerélményben lesz része a sárréten. A hazaiak gyakorlatilag az első két akciójukat gólra váltották, ám azután már kevésbé voltak veszélyesek a kapura. A határvárosiak kiheverték a kezdeti sokkot, a szépítés pedig további tartást adott számukra, ennek köszönhetően szünet után a fordítás is összejött az önbizalmát vesztő Szeghalom ellen.

Oláh Ferenc: – Remekül kezdtünk, de ahelyett, hogy padlóra küldtük volna az ellenfelet, buta hibákat követtünk el, és magunkat vertük meg. Nincs meg bennünk a gyilkos ösztön, nagyon csalódott vagyok.

Ács Levente: – A mérkőzés elején nagyon komoly hátrányba kerültünk, de nem törtünk meg és lépésről lépésre újraépítettük magunkat. Gratulálok minden játékosomnak! Zsombok János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában