Tenisz

2023.09.11. 17:07

ITF-tornát nyert Bondár Anna

Bondár Anna megnyerte a svájci Montreux-ben rendezett 60 ezer dollár (21,5 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát.

Bakulya Mihály

Bondár Anna a 13. ITF-tornáját nyerte Svájcban

A szeghalmi születésű 26 esztendős játékos a fináléig vezető úton sorrendben francia, portugál, svájci és cseh ellenfelet múlt felül, miközben egyedül a svájci Conny Perrin tudott szettet rabolni tőle a négy közé jutásért megvívott találkozón.

A jazz fesztiváljáról híres város tehát biztosan kedves marad Anna számára, akit a vasárnapi sikerekor még a 123. helyen jegyeztek a világranglistán, amin 13 pozíciót javított erre a hétre. Harmadik kiemelt volt a tornán, amelynek döntőjében 6:4, 6:1-re győzte le a selejtezőből érkezett, bravúrok sorozatát bemutató német Anna Gabricot (684.).

A sárréti versenyző karrierje során 22. alkalommal játszott döntőt az ITF-sorozatban, mérlege 13 győzelem és kilenc vereség. Keddtől már a 115 ezer dollár összdíjazású bukaresti WTA-tornán versenyez, ahol a görög Valentini Grammatikopoulou (247.) ellen kezdi meg szereplését.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában