Tenisz

2023.08.13. 11:37

Tornagyőzelem a Kanári-szigeteken

Babos Tímea és Bondár Anna megnyerte a Kanári-szigeteken zajló 100 ezer euró összdíjazású salakpályás ITF torna páros döntőjét. Timi karrierje 38. páros tornagyőzelmét aratta, de először magyar partnerrel, Anna pedig 25. páros trófeáját emelhette a magasba.

Bakulya Mihály

A tornagyőzelem arra utal, hogy a páros összeállásával jó döntést hozott a két teniszező. Fotó: Huntennis

 

Az első helyen kiemelt magyar kettős brékkel indította a meccset, amit azonnal „viszonzott” az ellenfél. A spanyol és holland lány olyannyira játékba lendült, hogy 3:2-es vezetésénél újabb fogadógémet nyert. Szerencsére Bondár Annáéknak is volt válaszuk. Zsinórban négy gémet nyerve, 40 percnyi játék után fordítottak és előnyt szereztek a mérkőzésen. A második játszma is kölcsönös brékkel indult, igaz 2:2-nél még egyenlítettek a mieink, összességében Romeo Gormaz és Rus elképzelései szerint alakult a találkozó és újabb 37 minuta elteltével 1:1-re módosult az eredmény. A döntő szett tíz pontig tartó rövidítésében azután 7:0-s tekintélyes előnyre tettek szert, ami el is döntötte a meccs kimenetelét.
Bondár Anna és Babos Tímea az önbizalom növelő siker mellett értékes olimpiai kvalifikációs pontokat is szerzett egymás oldalán.

Eredmény. Páros, döntő:
Babos Tímea, Bondár Anna (1.)–Leyre Romero Gormaz, Arantxa Rus (spanyol, holland) 6:4, 3:6 (10-4)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában