Sporttábor

2023.08.03. 13:26

Nemcsak teniszezhettek a mezőberényi tábor lakói

Több mint hetven, közöttük tizennégy hallássérült, huszonnégy értelmileg akadályozott gyermek, valamint a mezőberényi egyesület tagjai vettek részt a Nestlé Hungaria Kft. támogatásának köszönhetően a Mezőberényben július végén megrendezett nyári integrált táborban.

Gajdács Pál

Az integrált tenisz tábor bázisa a Madarász Lovas tanya volt

Forrás: BMH

A Magyar Tenisz Szövetség Fogyatékossággal Élő Teniszezők Bizottsága megbízásából a szigethalmi székhelyű Csepel-szigeti Fogyatékosok Sportegyesülete és a Mezőberényi Iskolatenisz Sportegyesület által közösen megrendezett integrált tábor már a harmadik volt a sorban.

– Az integrált tenisz tábor bázisa a Madarász Lovas tanya volt – mondta Medvegy Judit, a Magyar Tenisz Szövetség Fogyatékossággal Élő Teniszezők Bizottsága elnöke. – A gyerekek egyhetes bennlakásos tábora teljes ellátásos volt.

Az előző évhez hasonlóan a tábornyitón műsorral köszöntötték a lakókat. Siklósi István polgármester köszöntő szavai után a Malom-Fitnesz SE tanítványai mutatták be programjukat és ügyességüket.

A táborban részt vett a berlini 16. Speciális Olimpia Világjátékokokon asztaliteniszben egyéniben arany-, vegyes párosban bronzérmes Kiss Tamás, a teniszben győztes Albert Ernő és a vele vegyes párosban második Simon Viola is. Jelen volt a kézilabdában ezüstérmes Szank Balázs, aki partnerjátékosként vett részt a világjátékokon.

A táborozók nemcsak teniszezhettek, kipróbálhatták az asztaliteniszt, a kézilabdát és íjászkodhattak is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában