Labdarúgás

2023.08.27. 21:19

Nem érheti szó az orosháziak háza táját

Tisztesen helytállt az Orosháza a Magyar Kupában. A kék-fehér együttes sok néző előtt, motivált játékkal nehezítette meg a jó képességű NB III.-as ellenfele dolgát a vasárnapi hazai találkozón, és minimális különbséggel maradt alul a párharcban.

Bakulya Mihály

Amíg bírták erővel az orosháziak, volt esélyük a továbbjutás kiharcolására

Fotó: Bohus Krisztián

Orosházi MTK-ULE–III. Kerület TVE 0–1 (0–0)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Orosháza, 600 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs (Aczél Tibor, Szabó Richárd).

Orosháza: Marunák – Rau, Huszár, Szabó Á., Papp M. – Fehér (Miszlai, 59.), Gedó, Darida, Burai – Szarvas (Lőrinczi, 59.), Babolek (Endrefalvi, 70.). Vezetőedző: Buza Barnabás.

III. Kerület: Hajagos – Papp M., Erdei, Marques (Kaszás, 46.) – Zámbó (Barczi, 46.), Vankó, Cseszneki, Buda – Bartos (Borbély, 46.), Kulcsár (Árva, 76.), Hutás (Behovits, 46.). Vezetőedző: Hajagos Tamás.

Gólszerző: Vankó (56.).

A kezdeti megilletődöttségét levetkőzve, az Orosháza ki tudta egyenlíteni a játékot. Az ivószünetig a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, mindkét oldalon egy-egy lehetőség maradt ki. A félidő második részében az Orosháza előtt két óriási helyzet is adódott, de mindkettő kimaradt. Szünet után a semmiből szerzett vezetést a Kerület. Az 56. percben Valkó 28 méteres szabadrúgásból tekert a bal felsőbe. A nagy melegben fáradni látszott a hazai együttes, ekkor már csak ritkán jutott el az ellenfél kapujáig. A meccs végén pedig a vendégek kerültek óriási helyzetbe, de ők sem tudtak élni azzal.

Buza Barnabás: – Az első félidőben három-négy lehetőségünk volt, amit ki kellett volna használni. Ha előnnyel fordulunk, akkor a továbbjutásra is nagyobb esélyünk marad. A nagy meleg „megölte” a játékot, sajnálom a kimaradt ziccereket.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában