Labdarúgás – Magyar Kupa

2023.08.27. 20:06

Hősies megyeri helytállás

Közel járt a bravúrhoz, hiszen még az utolsó percben is egyenlíthetett volna, de végül nem sikerült a bravúr a mezőmegyeri együttesnek a Magyar Kupában. A narancs-feketék végi méltó ellenfelei voltak az NB III.-as BKV Előre együttesének, így emelt fővel búcsúzhattak a sorozattól.

Bakulya Mihály

Szabó Tamás és Kerekes Attila minden rutinját beleadva óvta a megyeriek kapuját

Fotó: Bencsik Ádám

Mezőmegyer SE–BKV Előre 1–3 (0–0)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Mezőmegyer, 150 néző. Vezette: Nagy Attila László (Bán Kristóf Patrik, Csákó Patrik).

Mezőmegyer: Kun – Szabó T. (Szilágyi, 58.), Nagy B. (Pusztai, 86.), Kerekes (Mengyán, 58.), Séllei (Takács Á., 68.), Ulrich – Horváth B. (Kurucz, 68.), Kecskeméti, Láza, Balog K. – Balogh M. Játékos-edző: Nyúl Gábor.

BKV Előre: Szüsz – Reizer, Balogh M., Dani, Forgács – Zoboki L. (Kilin, 71.), Ihos, Hegedűs (Szántó, 71.), Zoboki Á. (Takács D., 46.) – Kubó, Kerék (Vecsey, 71.). Vezetőedző: Balogh Béla.

Gólszerző: Kurucz (73.), ill. Hegedűs (48. – 11-esből, 63.), Kilin (94.).

A hazaiak az első félidőben rendkívül szervezett játékkal nehezítették meg a két osztállyal feljebb szereplő közlekedésiek dolgát. A fővárosiak jelentős fölényben játszottak a rekkenő hőségben, de a hazaiakat olykor a szerencse is pártfogásba vette, így a szünetig nem esett gól. A folytatásban büntetőből gyorsan vezetéshez jutott a BKV egy büntetőből, a hazaiak szervezettségét azonban ez sem ásta alá. Hősiesen védték a kapujukat, miközben szórványosan veszélyes kontrákkal veszélyeztettek. Ez eredményezte a szépítést is, ami új erőket mozgósított játékosaikban. A rendes játékidő végén kitámadtak a megyeriek az egyenlítés érdekében, meg is volt a meccslabdájuk, de kimaradt, a másik oldalon viszont Kilin nem hibázott a hosszabbításban.

A megyei csapat teljesítménye megsüvegelendő, nagy lelkesedéssel pótolta az erőléti hiányosságát a nagy forróságban, és végig sakkban tartotta az esélyesebb ellenfelét.

Nyúl Gábor: – Gratulálok a csapatnak, még a végén is megvolt az esély arra, hogy kiegyenlítsünk, ami óriási dolog! Nem gondoltam volna, hogy a meccs után kicsit bosszús leszek a gyermeteg gólokért, de a csapat kitette szívét-lelkét a pályára a rekkenő hőségben, óriásit futballozott, de a végére így is kijött a két osztályból eredő edzettségbeli különbség. Gömöri János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában