Amerikai biliárd

2023.08.15. 09:05

Gyaraki Ádám kilencedik lett a németországi Fuldában

Élete első nemzetközi junior versenyén, egyedüli magyar indulóként a 9. helyen végzett a békési, 15 esztendős Gyaraki Ádám Lóránt, a németországi Fuldában megrendezett, Joshua „Killer” Filler világbajnok nevével fémjelzett The Filler’s Junior Open elnevezésű, poolbiliárd nemzetközi viadalon.

Bakulya Mihály

Gyaraki Ádám számára a közeg is sok újdonságot tartogatott.

A Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium 9. osztályos tanulója mintegy másfél-két esztendeje foglalkozik komolyan az amerikai biliárddal. Békés vármegyében a felkészülése viszont igen nehézkes, hiszen sehol nincs szabványméretű poolbiliárd asztal, illetve működő sportegyesület. Ebben a sportágban, hazánkban ráadásul nem rendeznek junior versenyeket sem. A békési középiskolás a 64 fős junior mezőnyben az egyedüli versenyző volt, aki nem profi felszereléssel indult a riválisokkal szemben a hesseni tartományban megrendezett viadalon. Ennek ellenére, német, illetve olasz ellenfelével szemben is diadalmaskodott. Végül Felix Vogel német U17-es bajnoktól szenvedett vereséget, így a 9. helyen végzett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában