Kézilabda

2023.08.19. 16:05

Erős csapatokat vert meg az Előre NKSE

Az Eubility Group-Békéscsabai ENKSE nyerte a pénteken és szombaton Békéscsabán megrendezett III. Szabó Károly-emléktornát. A lila-fehérek a Kisvárda Master Good SE-t győzték le meggyőző játékkal.

Gajdács Pál

A pénteki játéknapon előbb a Kisvárda a román I. osztálytól idén búcsúzó CSM Slatinát verte, majd következett az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE és a szintén román HC Zalău ütközet, amit jobb második félidei teljesítményével a lila-fehér mezes gárda nyert meg.

Hullámzó teljesítmény jellemezte a csabaiak első félidei játékát, ám a szünetben sikerült felráznia együttesét Rác Sándor vezetőedzőnek. A második félidőben Szabó Dóra remekelt a kapuban, miközben csapata védekezése felkeményedett, amiből társai gyors és eredménnyel záruló letámadásokat vezettek. Amikor kellett, jól kihasználták az emberelőnyt és lényegesen kevesebb technikai hibát vétettek, megérdemelten győztek.

A Békéscsaba egy nagyon jó csapatot győzött le a a második félidei jó játékával.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–HC Zalău 25–23 (11–15)

Felkészülési női mérkőzés. Békéscsaba. V.: Kiu G., Kiu T. Békéscsaba: Pásztor – Horváth G. 2, Lanisztanin 10 (2), Román 2 (1), Giricz 2, Gyimesi 3, Szondi 2. Cs.: Szabó D., Madera-Domokos (kapusok), Mayer 2, Termány 2, Aranyi, Jovacsevics, Török, Csáki, Bencsik. Edző: Rác Sándor.

A nap másik mérkőzésén: CSM Slatina–Kisvárda 21–25 (9–9).

A szombati döntőre ugyanazzal a kezdővel futott ki a játéktérre a Békéscsaba, mint amelyikkel pénteken a Zalău ellen. A csabai lányok kevesebb hibával, sokkal hatékonyabban játszottak, mint egy nappal korábban. Az első félidő végén négygólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A második félidőben 17 találattal a torna gólkirálya, Marija Lanisztanin és a szintén remekül játszó irányító, Román Dorina termelte a gólokat és ezt a játékrészt két góllal megnyerve győzött, otthon tartva ezzel a trófeát.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–Kisvárda Master Good SE 29–23 (14–11)

V.: Paska, Vastag. Békéscsaba: Pásztor – Horváth G. 2, Lanisztanin 7 (1), Román 7 (2), Giricz 2, Gyimesi 4, Szondi 3. Cs.: Szabó D., Madera-Domokos (kapusok), Mayer Termány, Aranyi, Jovacsevics, Török 3, Csáki 1, Bencsik. Edző: Rác Sándor. Az ellenfél legjobbb dobója: Karnik 6 (4), Kovalcsik 4.

A 3. helyért: CSM Slatina–HC Zalău 37–25 (18–13).

Végeredmény: 1. Eubility Group-Békéscsabai ENKSE, 2. Kisvárda Master Good SE, 3. CSM Slatina, 4. HC Zalau.

Különdíjak. Legjobb kapus: Jovana Micevska (CSM Slatina). Legjobb játékos: Karnik Szabina (Kisvárda). Gólkirály: Marija Lanisztanin (Békéscsabai ENKSE). Legjobb hazai játékos: Román Dorina.

A III. Szabó Károly-emléktorna előtt a résztvevők nevében Paláncz György, a Békéscsabai Előre NKSE elnöke, Labos Tibor edző és Giricz Laura csapatkapitány közösen helyeztek el egy koszorút Szabó Károly sírján, ezzel is megemlékezve az egyesület örökös tiszteletbeli elnökéről. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában