Röplabda

2023.08.04. 09:13

A nyolcaddöntő küszöbén

A csoportkör harmadik fordulóját játszották le csütörtökön, Szegeden a leány U19-es röplabda világbajnokságon. A mieink ezúttal Kamerunnal mérték össze erejüket és háromjátszmás győzelmet arattak. Az ellenfél csak a második szettben tudta felvenni a magyar együttes ritmusát.

Gajdács Pál

Magyarország–Kamerun 3:0 (17, 20, 15)

Forrás: hunvolley.hu

Baksa Pannáék 2/1-es győzelmi mutatóval állnak, és gyakorlatilag nyolcaddöntősnek tekinthetők. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a rivális ütője, Mpon Rodrigue Bediang lett 13 ponttal, magyar részről a békéscsabai nevelésű center, Radnai Luca 12 pontig jutott. Testvére, Lili 11, a Békéscsabai RSE játékosa, Gergácz Olga 2 pontot jegyzett.

Magyarország–Kamerun 3:0 (17, 20, 15)

A magyarok szombaton Egyiptom ellen folytatják, vasárnap pedig Argentína ellen zárják a csoportkört.

A vb magyarországi helyszíne – ahol a C csoport meccseit is játsszák – a szegedi Pick Aréna, míg a horvátországi csoportoknak és az éremcsatáknak Eszék ad otthont. A négy hatcsapatos csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe, de a vb-t minden csapat végigjátssza, azaz alsóházi helyosztókat is rendeznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában