Röplabda

2023.07.11. 10:42

Négy csabai az Eb-re készülő válogatottban

Mivel az augusztusi kontinenstornáig már csak bő egy hónap van hátra, így hétfőn ismét munkába állt a Alessandro Chiappini szövetségi kapitány által irányított magyar felnőtt női röplabda-válogatott. A csapat a telki edzőközpontban, valamint külföldi edzőmérkőzésekkel hangol az Eb-re.

Gajdács Pál

Forrás: hunvolley

A hétfőt fizikai felmérésekkel kezdték a játékosok, aztán kondicionáló tréning, majd labdás foglalkozás következett, amelyen elsősorban a technikai elemek gyakorlásán volt a fő hangsúly – közölte honlapján a Magyar Röplabda Szövetség.

A válogatottban a szélső ütő, Glemboczki Zóra, a közelmúltban a bajnok Vasas Óbudától igazolt center, Kump Alíz, valamint poszttársa, Pintér Andrea és a liberó Kertész Petra képviseli a békéscsabai kontingenst.

Ami a keretet illeti: történtek változások. Papp Orsolyára szemműtét vár, míg Szedmák Réka kisebb sérülés miatt nem tagja a csapatnak. A center posztra érkezett új ember, a Fatum-Nyíregyháza játékosa, Lászlop Alexandra személyében.

A magyar válogatott a házigazda belgák mellett az előző tornán ezüstérmes, világbajnok szerbekkel, Szlovéniával, Lengyelországgal és Ukrajnával került egy csoportba, a mérkőzéseket Gentben játsszák. A belga, olasz, német, észt közös rendezésű kontinenstorna augusztus 15-én kezdődik és szeptember 3-ig tart. A 24 csapatos viadal végjátékát a belga főváros, Brüsszel látja vendégül.

A júliusi felkészülést megkezdő keret
Szélső ütők: Glemboczki Zóra, Kiss Gréta, Török Kata
Centerek: Kump Aliz, Lászlop Alexandra, Nacsa-Pekárik Eszter, Pintér Andrea
Feladók: Bagyinka Fanni, Berkó Liliána, Boskó Ágnes
Átlók: Németh Anett, Petőváry Panni, Vezsenyi Adrienn
Liberók: Kertész Petra, Szalai Anna, Tóth Fruzsina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában