Röplabda

2023.07.16. 20:28

Kikaptak, pedig volt esélyük a magyar lányoknak a görögök ellen - galériával

A forduló előtt a 12 ponttal a csoportot vezető Görögországgal mérkőzött vasárnap a magyar U17-es leány röplabda-válogatott az Európa-bajnokság békéscsabai mérkőzésén. A találkozót öt szett végén a vendégek nyerték.

Gajdács Pál

Fotó: Imre György

Finoman fogalmazva is erősen visszafogottan kezdte a mérkőzést a görög válogatott (8:1), a magyarok szépen haladtak előre, ám elég korán felébredt az ellenfél és az 1. szett első harmadának végén már vezetett (10:9). Innentől kezdve már csak egyszer birtokolt előnyt Horváth András csapata.

A 2. szettet ismét a magyarok kapták el jobban (7:5), de a görögöknek sikerült a fordítás (8:11), Zsombók Eszterék azonban nem akartak lemaradni, és 19-nél beérték ellenfelüket. Óriási adok-kapok következett, a mieinknek volt először szettlabdája, majd egy ízben a görög együttesnek is, de ezúttal Teleki Annáék tudtak higgadtabbnak maradni és sikerült kiegyenlíteniük.

A folytatásban is remekül röplabdázott a piros-fehér-zöld csapat (8:2), a görögök nem igazán találták a játék ritmusát, először csak 18:17-nél vezettek. Fordulatokban bővelkedett a játszma hajrája, de a ma is jól játszó Zsombók Anna-Pampuch Gréta kettős hathatós közreműködésével sikerült behúzni ezt a játszmát.

Óriási csata zajlott a 4. felvonásban is. A kék-fehérek begyújtották a rakétákat és sikerült öt pontos előnyre szert tenniük (8:13). A magyarok nem tudták megállítani az ismét jó passzba kerülő ellenfelüket (10:17), akik ugyanolyan simán nyerték ezt a játszmát, mint az elsőt.

Az 5. szett biztatóan kezdődött, de a pontatlan mezőnymunka miatt a görögök kezébe került az előny, amit a térfélcseréig még növelték is (5:8). Megtorpant a magyar válogatott és a szombati után újabb ötszettes mérkőzést veszített el.

Görögország–Magyarország 3:2 (17, –25, –24, 16, 7)

U17-es női Európa-bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 300 néző. V.: Lazarova Peeva-Milena, Vanaveski (bolgár, észt). Magyarország: Csereklye 6, Pampuch 23, Teleki 4, Fekete 2, Gajdács 2, Zsombók E. 16. Cs.: Pusztai (liberó), Matuska, Zsombók A. 3, Piros 1, Németh L. 2, Szabó K. 1, Klein 4. Szövetségi kapitány: Horváth András.

Horváth András: – Talán ha egy kicsit frissebbek vagyunk, lett volna esélyünk. Megsüvegelendő a csapat teljesítménye, mert egy eddig veretlen görög csapatot sikerült megszorítanunk. 

Pusztai Lilien, liberó: – Végig nagyon küzdött a csapat. Éreztem a csapatban, hogy harcol, és mindent megtesz a jó eredmény elérése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában