Sakk

2023.07.23. 17:41

Ifj. Balog Imre magyar Rapid-bajnok

Ajkán, a kosárlabda csarnokban rendezték meg a hétvégén a VIII. Csaba Árpád emlékversenyt, amely egyben az idei Nyílt Rapid Magyar Bajnokság is volt.

Verasztó Lajos

A háromnapos rangos, több mint 10 millió forint összdíjazású nemzetközi viadalon 21 ország, 297 sakkozója, köztük 41 nemzetközi nagymester (GM) ült asztalhoz. A tizenhárom fordulós versenyt az ötszörös olimpiai bajnok, orosz nemzetközi nagymester Peter Szvidler – aki FIDE-színekben versenyez – nyerte 11 ponttal, a második helyen a 23 éves iráni Parham Maghsoodloo végzett 10 ponttal, míg a harmadik az orosz Szanan Szjugirov lett 10 ponttal.
A legjobb magyar, a békési Ifj. Balog Imre nemzetközi nagymester lett, aki a 10. helyet szerezte meg 9,5 ponttal. A Kőbánya SE színeiben versenyző 32 éves sakkozó – aki tavaly ezüstérmes volt – ezzel elnyerte a 2023. évi magyar Rapid-bajnoki címet. 

Végeredmény: 1. Peter Szvidler (GM, FIDE) 11 pont, 2. Parham Maghsoodloo (GM, iráni) 10, 3. Szanan Szjugirov (GM, orosz) 10... 10. Ifj. Balog Imre (GM, Kőbánya SE)  9,5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában