Kézilabda

2023.07.13. 18:03

Előre NKSE: a célok reálisak és tarthatók – galériával

Kevés kivétellel a komplett csapat megjelent az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban csütörtökön megtartott szezonnyitó sajtótájékoztatóján. Bemutatkozott a Franciaországból érkező új vezetőedző, Rác Sándor, valamint a nyáron a csapathoz csatlakozó igazolások is.

Gajdács Pál

Előre Női Kézilabda SE: tájékoztattak és bemutatkoztak az új emberek

Rác Sándor vezetőedző elmondta, hogy Békéscsabán minden feltétel adott a színvonalas munkához, a terem, a stáb és természetesen a csapat is.

– Az első hét az ismerkedés jegyében telik. Komoly munkát fogunk elvégezni és így joggal bízhatunk a jó eredményben – ígérte a Franciaországban egyebek mellett a Nancy, a Metz, a Le Havre csapatában, de Katarban, Tunéziában és Luxemburgban is dolgozó szakember.

Paláncz György elnök a következő időszakkal kapcsolatban megjegyezte, hogy minden évben nehéz helyzetben vannak akkor, amikor a célokat kell megfogalmazni.

– Tavaly az NB I.-es tagságunk megőrzése volt a cél, mert a nehézségek mindig akadályozzák, hogy gyorsan, nagyokat tudjunk lépni. A következő évben a legfontosabb az, hogy stabilizáljuk helyünket az élvonalban és ne hátrafelé keljen figyelnünk, hanem a kezdeti időszaktól folyamatosan olyan teljesítményt kell nyújtanunk, hogy ezt elkerüljük. Mérkőzéseket szeretnénk nyerni, amivel a tizedik–tizenkettedik hely környékén tudunk lenni. A topcsapatokat komoly küzdelemre akarjuk késztetni, a közvetlen riválisaink ellen pedig pontokat kell szerezni. A feltételek adottak lesznek ahhoz, hogy az edzésmunka magas szinten működjön, amit az a szakmai stáb fog segíteni, ami a korábbiakban a csapat mellett dolgozott.

A klubelnök hozzátette, a csapatépítés még nem zárult le, a vezetés további erősítésekben gondolkodik.

– Úgy érezzük, hogy a céljaink reálisak és tarthatók lesznek. A bajnoki menetrend elkészült, a pontos időpontok még egyeztetés alatt vannak. A két topcsapatot, a Győrt és az idelátogató Ferencvárost már az első két fordulóban kipipálhatjuk, majd azután jönnek azok a mérkőzések – az Alba Fehérvár és a Vasas elleni –, amelyek már reális pontszerzési lehetőségekkel kecsegtetnek. Reméljük, hogy a negyedik forduló után már pontjaink lesznek és azt az építkezést, amit elindítunk, sikeres lesz. Tavaly is nagy segítséget nyújtottak nekünk a szurkolóink. Békéscsabán komoly kézilabdabarát légkör van, nagy igény van a sportágra. A topcsapatok kivételével kevés olyan hely van az országban, ahol ezerfős közönség előtt játszhat egy csapat. Bízunk benne, hogy a szurkolóink a jövőben is támogatják majd a csapatunkat.

Egy-egy mondatban bemutatkoztak a nyáron igazolt játékosok, a kapus Pásztor Bettina (a Praktiker-Váctól érkezett), a jobbszélső Aranyi Vivien (Ferencváros), Csáki Lilla jobbszélső (Érd), az átlövő Szondi Zsófia (Eger), az irányító-átlövő Román Dorina (MTK Budapest), valamint az utánpótlásból felkerült szélső, Sándor Réka. Abban mindannyian egyetértettek, hogy játékukkal szeretnének segíteni a csapatnak, és bíznak a szép szezonban.

A csapatkapitány, Giricz Laura megjegyezte, hogy jó lenne, ha nem kellene áprilisban, májusban azon izgulni, hogy bennmarad-e csapat az NB I.-ben.

– A tavalyi csapat magja együtt maradt és bízunk benne, hogy az újak is mihamarabb beilleszkednek. Itt jó a hangulat, azt hiszem, hogy ezzel nem lesz gond. A nyár folyamán több csapatprogram, edzés és mérkőzés vár ránk, melyen felkészülhetünk az előttünk álló szezonra. Remélem, hogy tudunk majd meglepetéseket okozni a nagyobb csapatok ellen.

A Békéscsaba több edzőmérkőzést játszik majd az elkövetkezendő hetekben, az elsőt július 28-án hazai pályán az NB I. B-s Tempo KSE ellen, majd augusztus 1-jén Dunaújvárosba, három nappal később Orosházára látogat a csapat. Augusztus 11–12-én Kisvárdán a Várda-kupán lesz jelenése a lila-fehéreknek és augusztus 18–19. között immáron harmadik alkalommal ismét megrendezik a klub egykori edzője, tiszteletbeli elnöke emlékére kiírt Szabó Károly-tornát. A felkészülési mérkőzések sora augusztus 25-én az orosháziak csabai vendégjátékával ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában