Röplabda

2023.07.27. 10:23

Elődöntőben a magyarok az EYOF-on

Olaszország után egy másik nagy röplabdás nemzet, Lengyelország korosztályos válogatottja ellen is nyert a magyar női csapat a szlovéniai Mariborban zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A Kőnig Gábor edzette válogatott két győzelemmel és egy vereséggel áll a tornán. A magyar válogatott keretébe ismét nevezték a békéscsabai Mikus Ninát és Gergácz Olgát.

Gajdács Pál

A mieink továbbjutása a szerda esti Hollandia–Olaszország mérkőzésen dőlt el, ahol a hollandok nyertek 3:2-re, így Kőnig Gábor csapata is bejutott az elődöntőbe, s pénteken a házigazda Szlovéniával küzd meg a fináléba kerülésért.

Csütörtökön a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club triójából Kis Petra Sárán volt a sor, hogy bemutatkozzon az atléták versenyén Mariborban (a gyalogló Bor Benjámin egyéni csúccsal 8. lett hétfőn az 5 kilométeres gyaloglásban). A 800 méteres síkfutásban három előfutamot rendeztek, Urbanikné Rosza Mária tanítványát a harmadikba osztották be. Az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódó fiatal 2:11,43 perccel az 5. helyen ért célba és nem jutott be a döntőbe. A magyar csapat békéscsabai triójának harmadik tagja, Kovács Alexandra a pénteken áll rajthoz az 5 kilométeres gyaloglásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában