Kézilabda

2023.06.06. 10:45

Nagyot fordult a világ a BL-ezüstérmes Kukely Annával

Bajnokok Ligája-ezüstéremmel zárta a szezont a 20. születésnapját május 27-én betöltő békéscsabai kézilabdázó, Kukely Anna. A Békéscsabai Előre NKSE-től egy évvel ezelőtt a Ferencvárosba távozó irányító-átlövő eredményes esztendőt zárt, sokat fejlődött új csapatában.

Bajnokok Ligája-ezüstéremmel zárta a szezont a 20. születésnapját május 27-én betöltő békéscsabai kézilabdázó, Kukely Anna (jobbra)

Fotó: Illyés Tibor / NS

– Leülepedtek már a Bajnokok Ligája négyes döntőbeli élmények? – kérdeztük az ifjúsági és junior Európa-bajnok, junior világbajnoki ezüstérmes, a felnőtt válogatottban is bemutatkozó játékost.
– Nem egészen egy nappal a norvég Vipers Kristiansand ellen elveszített döntő után azt mondhatom, hogy nem vagyok csalódott. Percekkel a mérkőzés után persze szomorú voltam, mert nagy lehetőség előtt álltunk. Minden nap egy új lehetőség, új esély, s ezen a szinten tényleg a pillanatnyi forma dönt. Az volt a célunk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, ami végül nem sikerült, ezért is voltunk a lefújás után csalódottak.

– Milyen érzés volt a fináléban húszezer néző előtt pályára lépni?
– Óriási! Lélegzetelállító volt, ugyanakkor nem izgultam, igyekeztem kizárni magamból azt, hogy ez nem egy szokványos találkozó.

– Mi az, amit továbbvisz a négyes döntőből?
– Az élmény mellett a csapatmunkát, mert a lányok nagyon tudtak küzdeni egymásért és nagy dolgokat lehet véghez vinni, ha hiszünk önmagunkban.

– Egy éve igazolt Békéscsabáról a Ferencvároshoz. Hogyan összegezné ezt az időszakot?
– Nagyot fordult velem a világ ezalatt az egy év alatt. A Magyar Kupában első, a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban második helyezett volt a Ferencváros, ami egy nagyon jó mérleg. Örülök, hogy ezt végig élhettem!

– A posztján játszó Fradi-legenda, Szucsánszki Zita elköszön a csapattól. Mit gondol, átveheti a helyét az együttesben?
– Ez lesz a célom, de még rengeteg tapasztalatot kell még szereznem, sokat kell dolgoznom, és fejlődnöm.

– Mit szól ahhoz, hogy volt csapata, a Békéscsabai Előre NKSE újoncként megőrizte az élvonalbeli tagságát?
– Fél szemmel figyeltem a volt csapatom szereplését és örülök, hogy bennmaradt az NB I.-ben. Annak is örülök, hogy a csapatban játszó testvérem, Klára műtétje jól sikerült és a gyógyulás útjára lépett.

– A nyári pihenő előtt maradt még feladat ebben a szezonban?
– Szerdán még lesz egy felmérés a felnőtt válogatottnál, majd kapunk egy hosszabb pihenőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában