Kézilabda - NB I

2023.05.06. 21:15

Tovább tart a csabai gólínség: súlyos vereség a Kisvárda ellen – galériával, videóval

Egy második félidei blokk miatt nem várt súlyos vereségbe szaladt bele az NB I-es békéscsabai női csapat a Kisvárda elleni szombati hazai mérkőzésén. Pedig a lilák sikerükkel bebiztosíthatták volna a következő évi élvonalbeli tagságukat, ehelyett azonban továbbra is bizonytalan a helyzetük, felértékelődnek tehát a bajnokságból hátralévő összecsapások.

Bakulya Mihály [email protected]

Kiss-Walfisch Mercédesznek (labdával) meggyűlt a baja a kisvárdai védelemmel

Fotó: Bencsik Ádám

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–Kisvárda Master Good SE 17–26 (8–11)

NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 600 néző. Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba.

Békéscsaba: Razum – Andróczki 1, M. Agbaba 4 (3), Bucsi, Mayer 2, Gyimesi 4, Hajtai 1. Csere: Gadányi, Szabó D. (kapusok), Giricz 1, Termány, Borbély, Vámosi 3 (2), Kiss-Walfisch, Török 1, Horváth G. Edző: Papp Bálint.

Kisvárda: GRAOVAC – Udvardi 2, Sápi 3, KARNIK 5, Siska 3, JUHÁSZ 5, Mérai 1. Csere: Mátéfi (kapus), Radojevics 1, Habánková 1, Trunková, Bouti 2, Sztamenics 3/3, Szarková, Akijama. Vezetőedző: Bányász-Szabó Valéria.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 1/0.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–3, 15. p.: 2–6, 19. p.: 3–8, 23. p.: 6–8, 25. p.: 6–10, 37. p.: 12–13, 41. p.: 12–16, 48. p.: 14–17, 55. p.: 14–24.

Nehezen lendültek bele a hazaiak, két pontatlanság után Marija Agbaba hétméteresből tudott válaszolni a várdaiak két találatára. Ezt még Gyimesi Kitti megtoldotta egyel, a folytatásban viszont 10 percnyi üresjárat jött csabai oldalon. Hemzsegtek a hibák a játékban, amit Marina Razum védései sem tudtak ellensúlyozni. A 14. percben Juhász Gréta alakította 2–6-ra a találkozó állását, amit már Papp Bálint vezetőedző sem hagyott szó nélkül. Komoly javulás az időkérést követően sem állt be a hazaiak támadójátékába. Több eladott labda és rossz kísérlet bosszantotta a publikumot, de egy hármas szériával a 23. minutára Mayer Szabináéknak így is sikerült visszajönniük a meccsbe. Ekkor két gólra közelítették meg a vendégeket. Jött is nyomban Bányász-Szabó Valéria játékmegszakítása, ami jótékony hatással volt a szabolcsiak teljesítményre. Rendezték soraikat és a szünetig megnyugtató előnyt szereztek a folytatásra.

A második félidő eleji 4–2-es csabai etap arra engedett következtetni, hogy egy másfajta szemléletű hazai csapat futott ki a pályára. Azután viszont megint előjöttek a bosszantó hibák és egy közel 7 perces gólcsendjüket kihasználva, 12–16-ra lépett el a Kisvárda. Papp Bálint újabb időkéréssel próbálta elejét venni a vendégek feltámadásának, ez viszont csak rövid ideig működött eredményesen. Giricz Laura a 48. percben 14–17-re hozta fel a házigazdákat, ám ezzel el is lőtte az utolsó muníciót. Jött egy újabb kínos üresjárat, ezzel pedig „ki is végezte magát” a csabai együttes.

Papp Bálint: – Nagyon gyenge, lassú, statikus volt a támadójátékunk. Amikor eljutottunk a helyzetekig, vagy az ellenfél kapusa védett, vagy mi nem találtuk el a kaput. Olyan szituációkban hibáztunk rendre, amit megbüntetett a Kisvárda. A második félidő elején lett volna egy lehetőségünk, de kaptunk egy kiállítást és megint meglépett az ellenfél, mi pedig teljesen elbizonytalanodtunk. Ez méltatlan teljesítmény volt tőlünk, rettentően csalódott vagyok, sok mindenen el kell gondolkozni.

Bányász-Szabó Valéria: – Küzdelmes mérkőzésre számítottunk, ami úgy is kezdődött. Középen akartuk erőltetni a támadásokat, de ezután a szélsőink jól léptek be a játékba. Kevés gólt kaptunk, ami jó dolog, hogy – főleg a második félidőben – a védekezésünk szenzációs volt, és a kapuban is rendkívül jól teljesítettünk, a győzelemnek is ez volt a kulcsa. Az egész csapatot ki kell emelnem, mert mindenki hozzátette a magáét.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában