Asztalitenisz

2023.05.31. 18:20

Szántosi Dávid bronzérmes a 19 éveseknél

Havirovban a WTT nemzetközi utánpótlás viadalán a szarvasi Szántosi Dávid a negyeddöntőben drámai csatában 3:2-re nyert a lengyel Alan Kulczycki ellen, és bejutott az elődöntőbe.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az első szettben Szántosi 11:6-ra győzött, a másodikat 11:5-re elbukta. A harmadik játszmát 11:7-re hozta a korosztályos magyar bajnok, a negyedikben 11:4-re a lengyel játékos nyert. A döntő szettben hallatlan izgalmak után 16:14-re győzött a szarvasi asztaliteniszező, és bejutott az elődöntőbe, ahol újabb lengyel játékos, Mateusz Zalewski várt rá. Az U19-es világranglista 42. helyén álló lengyel fiú kezdett jobban, az első szettet 11:6-ra nyerte. A második játszmában nagy csatában Szántosi győzött 12:10-re. A harmadik szettben fej-fej mellett haladtak a felek, végül hallatlanul izgalmas csatában Zalewski nyert 11:9-re. A negyedik játszmát a lengyel asztaliteniszező 11:5-re hozta, így 3:1-re győzött, mindez azt jelentette, hogy Fest Attila edző tanítványa második érmét nyerte Havirovban, az előző napi ezüst után ezúttal bronzzal gazdagodott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában