Kispályás labdarúgás

2023.05.23. 20:07

Nagy az öröm Nagybánhegyesen: ők a legjobbak kispályán – galériával

Az újonc Nagybánhegyes bizonyult a legjobbnak kedden Békéscsabán, a Kórház utcában a kislélekszámú települések kispályás tornájának döntőjében.

B. M.

A nagybánhegyesi csapat birtokába került a győztesnek járó serleg.

Fotó: Für Henrik

Az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága nagyszabású kupanap keretében három sorozatot zárt le kedden Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban. A szervezetnél nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy azokat a kistelepüléseket is bevonják a viharsarki labdarúgás vérkeringésébe, ahol humánerőforrás, vagy gazdasági okok miatt nem versenyeztetnek nagypályás csapatot. 

Számukra hívták életre tavaly először a kislélekszámú települések kispályás tornáját, melynek „selejtezőiből” a legjobb négy jutott el a fináléig. Tavaly első alkalommal a Körösújfalu játékosai emelhették magasba a trófeát, akik az idei, 10 békési és két hajdúsági alakulatot tömörítő előcsatározásokból is bejutottal a „Final Four”-ba a Bélmegyer, a Geszt és a Nagybánhegyes társaságában.

A legjobb négy körmérkőzéséből idén az újonc Nagybánhegyes került ki győztesen, két sikerrel megvívott mérkőzés mellett egy döntetlen volt a mérlege.

–Minden csapat ősszel és tavasszal is házigazdája volt a tornarendszerű rendezvénysorozatnak. Mindvégig sportszerű, és családias jellegű mérkőzéseket játszottak a csapatok, a házigazda polgármesterek minden esetben megvendégelték a résztvevőket, és igény mutatkozik a részükről a kezdeményezés folytatására – nyilatkozta lapunknak Tóth Márton ötletgazda, az MLSZ megyei igazgatósága instruktora. 

Végeredmény: 1. Nagybánhegyes 7 pont (3–0), 2. Körösújfalu 5 (4–0), 3. Bélmegyer 2 (0–1), 4. Geszt 1 (0–6).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában