Kajak-kenu

2023.05.11. 17:24

Mindkét viharsarki érdekeltségű négyes továbbjutott

A nyitónap délelőtti programjában érdekelt magyar egységek mindegyike továbbjutott a pénteki középfutamba a vasárnapig tartó szegedi kajak-kenu világkupaversenyen.

B. M.

A szarvasi Kuli István vezette négyes, hátul a gyomaendrődi olimpiai bajnok Tótka Sándorral. Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

A legtöbb számban a sok nevező miatt nem lehetett egyből bekerülni a döntőbe, így a péntek délutáni finálék előtt szinte minden hajóra vár majd egy újabb pálya. Szűkebb pátriánk, két kvartettben volt érdekelt. A kajaknégyesek számára lebonyolított előfutamokból sem lehetett egyenes ágon döntőbe jutni. 

A férfiaknál egy futamba került a két hazai egység: a győztes csehek mögött a Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor négyes a második, a fiatal Opavszky Márk, Fodor Bence, Balogh Gergely és Szendy Maximilián alkotta csapat pedig a negyedik helyen végzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában