Labdarúgás - NB III.

2023.05.12. 14:33

Célegyenesben az NB III.-as bajnokság

Az utolsó előtti forduló mérkőzéseit vívják az NB III.-as bajnokságban érdekelt csapatok. A hétvégi programban viharsarki rangadó is szerepel, melynek keretében a bronzéremért harcoló Körösladány fogadja a Jászberény legyőzéséből erőt merítő csabai fiatalokat. A sereghajtóval most a Füzesgyarmat találkozik, amely szintén sok sebből vérzik, ráférne tehát némi sikerélmény.

Bakulya Mihály [email protected]

A csabai fiatalok aJászberény elleni sikerrel föltölte látogathatnak el Körösladányba

Fotó: Bencsik Ádám

A ladányi találkozó esélyesének a tabellán elfoglalt helyezések alapján egyértelműen a hazai együttes számít. Persze azért egy ilyen hosszú idény során minden csapatnak akadnak kisiklásai, ebben reménykedhet a lila-fehérek fiatal csapata is. A sárrétiek ugyanakkor kizárólag győzelemmel maradhatnak versenyben a bronzéremért, a hasonló céllal küzdő két debreceni riválissal.

Ekker Attila, a Körösladány MSK vezetőedzője: – Örülök annak, hogy a bajnokság finisére is maradt esélyünk odaérni a dobogóra. Már ennek kellő motivációt kell adnia a mérkőzéshez, illetve ahhoz, hogy tisztelettel és komolyan vegyük az ellenfelünket, melynek a többi utánpótláscsapathoz hasonlóan, nehezen kiszámítható a kerete. Ettől függetlenül kellően ismerjük az ellenfelünket, nagyon fontos lesz számunkra, hogy ne a tabellából induljunk ki. Próbáljuk frissíteni a keretet a hosszú idény végén, hál'Istennek a maródi játékosaink döntő többsége felépült, még a kisebb sérüléssel bajlódó Dócza és Ruzsa szerepvállalása sem elképzelhetetlen. Papp Zsolt munkahelyi elfoglaltsága miatt csak részben tudott részt venni az edzésmunkában, Murvai pedig sárga miatt kellően hagyja ki a megyei derbit.

Nagy Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre II. vezetőedzője: – Eltérő célokkal játssza a bajnokságot a két együttes, és természetesen nyitott térkép mindkét oldal a másik fél előtt. A szezon hátralévő két mérkőzésén is szeretnénk bátor és jó játékot látni a srácoktól, mert amennyiben merünk focizni, akkor méltó partnerei lehetünk az év meglepetéscsapatának. Nem könnyítettek a helyzetünkön a heti érettségi vizsgák, mivel több játékosunk érintett volt, emiatt nem is tudtunk teljes létszámban edzeni. Visszajátszókra vélhetően nem számíthatunk, miként sérülés miatt Pap és Trescsula sem bevethető, a többiek ellenben egészségesek.

A kieső helyen tanyázó füzesgyarmatiak vasárnap jelentős lépést tehetnek azért, hogy elkerüljenek a kedvezőtlen pozícióból. Bár idén az NB III-as történelmük legnehezebb évét futják, a szurkolóik így is joggal várhatják el tőlük, hogy a tavasszal pont nélkül álló Jászberény otthonában sikeres mérkőzést zárjanak végre.

Boros Tibor, a Füzesgyarmati SK szakmai koordinátora: – Ha kicsit is komolyan gondoljuk a bennmaradást, nem kérdés, hogy meg kell szereznünk a három pontot, de a pillanatnyi helyzetünk és formánk alapján közel sem lehetünk biztosak a dolgunkban. Az elmúlt hétvégi teljesítmény nagy csalódás volt számomra, csak remélni tudom, hogy nem romboljuk tovább a renoménkat. Szilágyi, Orovecz, Virág és Vasziljevics játékára nem számíthatunk sérülés miatt, ha minden jól megy, a többiek rendelkezésre állnak Jászberényben.

A program. NB III Keleti csoport, 37. forduló. Május 13., szombat, 17.00: Hajdúszoboszlói SE (14.)–FC Tiszaújváros (15.). Május 14., vasárnap, 11.00: Sényő FC (9.)–Diósgyőri VTK II. (11.). 16.00: Karcagi SE (7.)–Vasas FC II. (16.). 17.00: Körösladány MSK (4.)–Békéscsaba 1912 Előre II. (19.), Jászberényi FC (20.)–Füzesgyarmati SK (18.), Putnok FC (2.)–Tiszafüredi VSE (13.), BKV Előre (8.)–Debreceni VSC II. (5.), Debreceni EAC (3.)–FC Hatvan, BVSC-Zugló (1.)–Kisvárda Master Good II. (6.), Eger SE (17.)–Pénzügyőr SE (12.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában