Gyermekfoci

2023.04.08. 18:19

Tizenhat csapat küzdött a 4-es Honvéd utcában

Tizenhat csapat vett részt szombaton a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia által megrendezett Champions Trophy U11-es kvalifikációs gyermeklabdarúgó tornán.

G. P.

Fotók: Bencsik Ádám

A házigazda Békéscsaba Labdarúgó Akadémia (BLA) és a Békéscsaba UFC KK válogatott mellett, a DEAC, az Újbuda FC, a Várda LA, a Kelen SC, a Szentlőrinc SE, az Ikarus BSE, a Gyulasport NKft., a Gödi SE, az ETO FC Győr, a Hódmezővásárhelyi FC, Romániából az UTA Arad, az FK Csíkszereda, és a CFR Cluj „Vörös” és „Fehér” együttese lépett pályára. A csapatokat négy csoportba osztották, egyszerre négy füves, nyolc keresztpályán zajlottak a küzdelmek. A csoportmérkőzések után kialakult az ezüst- illetve az aranyág.

A Champions Trophy selejtezőtornájának rendezője, Békéscsaba Labdarúgó Akadémia és győztese, a CFR Cluj „Vörös” a St. Pöltenben nyáron sorra kerülő európai döntőjébe jutott.

Bronzmérkőzés: UTA Arad–Ikarus BSE 0-1. Döntő: CFR Cluj „Vörös”–Várda Labdarúgó Akadémia 1-0.

Különdíjasok. Legjobb kapus: Éles Noel (Várda LA). Legjobb játékos: Muresan Alexandru (CFR Cluj „Vörös”). Gólkirály: Talpas Márió (UTA Arad) és Rácz Botond (BLA). Legjobb hazai játékos: Belanka Botond és Varga Zsombor.

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia az ezüstág 1., a torna 9., a Békéscsaba UFC KK válogatottja az ezüstág 6., a torna 13. helyén végzett
A díjakat dr. Kovács Mihály, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia elnöke, Kiss László, az MLSZ tehetségközponti mentora, Jakab Péter, BLA szakmai vezető és Szekeres Lajos, a BLA szakmai vezetője, grassroots-koordinátor adta át.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában