Darts

2023.04.14. 08:59

Sramkó László a győztes Mezőberényben

A kardoskúti Sramkó László sikerével zárult a Kecskeméti Kft.-Békés Vármegyei Amatőr Darts-bajnokság 3. selejtezője. Az öt fordulóból, plusz döntőből álló sorozat aktuális állomáshelye a mezőberényi 14-es Pubfood volt, ahol maximális létszám, azaz 32 versenyző küzdött meg a 8 finálés helyért.

G. P.

A mezőny nyolc csoportban játszott körmérkőzést, a 32-es főtáblán a divíziók végeredménye alapján, az elsőket a negyedik, a másodikokat a harmadik helyezettekkel sorsolták össze. Itt már egyenes kieséses rendszerre váltott a lebonyolítás. Az első körben 5, a másodikban 7 leget kellett megnyerni a továbbjutás érdekében. Ez utóbbi már helyet is ért a május 20-i szarvasi fináléra a legjobb nyolc dartsos számára. Persze ezzel itt nem ért véget a verseny. A folytatásban a kardoskúti Sramkó László és a mezőberényi Szűcs Zsolt vette legjobban az akadályokat, a döntő pedig az előbbi játékos akarata szerint alakult, aki az orosházi Szabó Attila és a szarvasi Lólé Roland után a megnyerte a sorozat harmadik állomását. Ezen túlmenően a legnagyobb kiszállóér járó különdíjat is elnyerte.

A bajnokság következő állomása április 15-én, szombaton 11 órától a szeghalmi Stone Club lesz. A rendezvénnyel kapcsolatban Tóth László koordinátor (telefon: 3630 985 5735) tud részletes információkkal szolgálni.

Végeredmény: 1. Sramkó László (Kardoskút), 2. Szűcs Zsolt (Mezőberény), 3. Vass István (Békés) és Gulyás Péter (Gyula), 5–8. Bottyán Alex (Orosháza), Frankó Béla (Mezőberény), Gulyás-Nagy Viktor (Mezőberény), Laborczy Balázs (Gyula).

Különdíjak. Legtöbb 180-as dobás: Weidmann Áron (Mezőberény). Legmagasabb kiszálló: Sramkó László, 106.

A döntős részvételt kivívó versenyzők névsora: Bereczki Árpád (Szarvas), Bottyán Alex (Orosháza), Domokos Szabolcs (Orosháza), Filóczi László (Kondoros), Frankó Béla (Mezőberény), Gulyás Péter (Gyula), Gulyás-Nagy Viktor (Mezőberény), Kisházi Rajmund (Békéscsaba), Kiss Imre (Orosháza), Krnács Richárd (Békéscsaba), Laborczy Balázs (Gyula), Lólé Roland (Szarvas), id. Mellis Csaba (Orosháza), Nagy János (Sarkadkeresztúr), Ónodi Tibor (Orosháza), Rostás Gábor (Mezőberény), Sramkó László (Kardoskút), Sutyinszki János (Kondoros), Szabó Attila (Orosháza), Szegedi Lajos (Kondoros), Szűcs Zsolt (Mezőberény), Tar Nikolasz (Szarvas), Tyirják Attila (Orosháza), Vass István (Békés).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában