Kézilabda – NB I., nők

2023.03.11. 20:31

Békéscsabai győzelem az alsóházi kulcsmeccsen - galériával, videóval

A bentmaradás szempontjából létfontosságú két ponttal gazdagodott az ENKSE a másik újonc NEKA ellen az élvonalban.

P. B.

A másik újonc NEKA együttesét fogadta alsóházi kulcsmérkőzésen szombat este a női kézilabda élvonalban a Békéscsabai Előre NKSE. Tekintve, hogy játéknap előtt a 14 csapatos NB I.-ben 10 ponttal a már bentmaradást érő 12. helyen álltak a lila-fehérek, míg a békéscsabai születésű és nevelésű, korábbi klasszis válogatott beálló, Bohus Beáta által irányított balatonboglári fiatalok három ponttal az utolsó pozíciót foglalták el, egyértelmű volt a kezdés előtt, hogy mindkét félnek égető szüksége van a győzelemre az első osztályú tagság megőrzése szempontjából.

A Mályvavirág Alapítvánnyal való közös együttműködésnek köszönhetően az eheti nőnap alkalmából a csabai játékosok ismét a méhnyakrák megelőzésének fontosságára hívták fel a figyelmet, ezért mályvavirágos pólóban melegítettek be.

Álmosan, enerváltan, lassan, pontatlanul és idegesen kezdett az Előre. Papp Bálint együttese öt és fél perc elteltével szerezte meg első gólját, amikor a NEKA már három nullára vezetett. Viszonylag hamar sikerült azonban megnyugodnia az ellenfelét sokáig csak üldöző hazaiaknak, akik a 20. perchez érve átvették a vezetést és három góllal elléptek – Gyimesi Kitti két pazar átlövésből talált be, majd a balszélső Hajtai Vanessza is megvillant. Sokat jelentett, hogy összeállt és keményebb lett a csabai védekezés és a támadójáték is ötletesebbé és precízebbé vált, így négygólos előnnyel vonulhattak pihenőre a lilák a szünetben.

A második játékrészben sem változott az összkép, az első húsz perc után látott mederben folytatódott a találkozó. Mindkét csapat produkált hosszabb gólcsendeket, akadt néhány hajmeresztő megoldás, nem volt szép a játék, de összességében semmi sem veszélyeztette a csabai győzelmet. A hazaiak taktikus kézilabdával tartották kézben a meccset, a legutóbbi öt fordulóban immár a negyedik győzelmét arató Papp-csapat láthatóan átérezte a találkozó súlyát és jelentőségét. A létfontosságú pontokkal gazdagodó Békéscsaba a 10. helyre ugrott előre a tabellán, hat, illetve kilenc egységre eltávolodva a kieső helyen álló Érdtől, illetve NEKA-tól.

Az ENKSE jövő szombaton az MTK Budapest otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE - NEKA 26-21 (16–12)

BÉKÉSCSABA: RAZUM – Horváth G. 1, Lanistanin 5 (1), Bucsi 1, MAYER SZ. 4, GYIMESI 8, HAJTAI 5. Csere: Gadányi (kapus), Giricz L. 2, Török F., Kiss-Walfisch, Andróczki, Termány, Bencsik B., Vámosi, Borbély M. Edző: Papp Bálint

NEKA: Wéninger – Molnár D. 1, Kovalcsik B. 2, Szabó Lili 1, VARGA EMÍLIA 6 (3), Bató 3, Szabó Anna 1. Csere: Zaj (kapus), Uhrin, Gém, Kellermann 4, Kocsis B. 1, Juhász K., Horváth Petra 1, Ferenczy D. 1, Csíkos. Edző: Bohus Beáta

Békéscsaba, 1200 néző. V: Bócz, Wiedemann. Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–3. 9. p.: 2–4. 13. p.: 4–4. 18. p.: 7–7. 21. p.: 10–7. 25. p.: 11–10. 35. p.: 18–16. 43. p.: 23–17. Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3

Papp Bálint: – Mindkét csapat szívét-lelkét kiette a pályára. Motiváltan és jól kezdett a NEKA, de utána ritmust váltottunk, feszessé vált a védekezésünk és uraltuk a mérkőzést, megtartottuk az előnyt. Rendkívül nehéz mérkőzés volt, nem lehetett hátra dőlni, de hellyel-közzel nagyon szépen megoldottuk a feladatot. A szurkolóinknak nagyon köszönjük, hogy hatvan percen keresztül nagyszerű hangulatot teremtettek.

Bohus Beáta: – Voltak jó szakaszaink, a védekezésünk majdnem végig jól működött. A támadójátékunk érthetetlen okból megakadt, kimaradtak a helyzetek. A fiatalok ilyenkor mindig elbizonytalanodnak, nincs meg a rutin, olyan játékos, aki megnyugtatja a társaságot. A saját csapdánkba estünk bele, de végig küzdöttünk.

Vélemények

Mayer Szabina az ENKSE beállója
– A mérkőzés elején ellépett a NEKA, de nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy mentünk tovább, csináltuk a dolgunkat, látszik, hogy nagyon jó csapat vagyunk, jó játékosokkal. Nyugodtak voltunk a szünet után is, feszes maradt a védekezés is,

Bató Lili a NEKA irányítója
– Teljesen megérdemelten tartotta itthon a két pontot a hazai csapat. Nagyon jól kezdtünk, ültek az elemek, amikre készültünk, kihasználtuk a helyzeteinket, jó volt a védekezés és a kapusteljesítmény. Utána kimaradtak a ziccerek, hátul is kapkodtunk, fegyelmezetlenné vált a védekezés. Jöttek a technikai hibák, az eladott labdák, nem értem, hogy miért. Talán a fiatalság számlájára lehet ezt írni. A második félidőben küzdöttünk, de végig futottunk az eredmény után, sok volt a hiba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában