Kajak-kenu

2023.02.13. 14:31

Párizs a célkeresztben

A gyomaendrődi Fodor Bence és Fodor Napsugár ősszel csatlakozott a Kovács Katalin Akadémiához. A két korosztályos kajak-kenu válogatott tehetség így már nagyobb csapatban készülhet az idei versenyszezonra.

Gajdács Pál [email protected]

Melegvízi táborban készül a Fodor testvérpár

Forrás: BMH

A testvérpár nagy lelkesedéssel dolgozik. Bence egy csapatban készül az olimpiai bajnok, szintén Gyomaendrődön nevelkedett Tótka Sándorral (korábban mindannyian Kovács Gábor edző tanítványai voltak), így két, a Hármas-Körös-parti városban felfedezett versenyző is az elitcsapatban edz.

A tavalyi belgrádi U23-as Eb-n K-2 500 méteren, a volt szarvasi Opavszky Márkkal ezüstérmes Fodor Bence.

Bence a téli alapozó időszak végén gőzerővel készül a jövő évi párizsi olimpiai kvalifikációs versenyekre. A válogatott tagjaival a következő heteket, hónapokat zömében Dél-Afrikában, majd Sevillában tölti, testvére, Napsugár pedig Malajziában száll majd vízre.

Dél-Afrikába még január végén utazott ki egy magyar különítmény. A Hüvös Viktor vezette „Kicsi Team” azaz Tótka Sándor, Nádas Bence, a volt szarvasi Kuli István, Balogh Gergely és Csizmadia Kolos, illetve a fiatalabb korosztályból Fodor Bence, Kozma Barnabás, Kovács Bendegúz és Kövesdi Patrik is a fekete kontinensen dolgozik, az edzőtábor hathetes, Bence hazaérkezve majd repül is tovább a spanyolországi Sevillába.

A gyomaendrődiek montenegrói táborba készülnek

Fodor Bence és Fodor Napsugár korábbi klubja, a KSI-Gyomaendrőd csapata március közepén 11 fővel Montenegróba utazik nyolc napra, így tavasszal csodálatos környezetben indítják a szezont. A 30 fős gyermek, kölyök korosztályú csoport ezt megelőzően, március elején Kovácsné Kozma Diána edző irányításával a gyomaendrődi Hantoskerti Holtágon kezdi meg a felkészülést a 2023-as szezonra.

Keller Gergőt és Bátor Györgyöt is díjazták

A Puskás Arénában a hétvégén tartották meg a Héraklész Díjátadó Gálát. A férfiaknál az egyéni sportágak férfi csapatversenyében az ifjúsági világbajnok kajak négyes, az Ozsgyáni Bence, Hidvégi Hunor, Hidvégi Zalán és a szarvasi Keller Gergő összeállítású egység, valamint edzőik, a szarvasi Bátor György, valamint Csamangó Attila és Czina László vehették át a kategória győztesének járó plakettet és oklevelet.

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában