Tenisz

2023.01.26. 15:17

Párizsban már többet nyerne Bondár Anna

A következő, párizsi Grand Slam-tornán már több mérkőzést szeretne nyerni Bondár Anna, aki az ausztrál nyílt bajnokságon megszerezte élete első GS-főtáblás győzelmét. A világranglistán 81., szeghalmi születésű magyar éljátékos a melbourne-i nyitókörben a román Ana Bogdan ellen nyert, majd a második fordulóban kikapott a 2017-ben Roland Garros-győztes Jelena Ostapenkótól.

P. B.

A jövő héten Lyonban lép pályára

Fotó: Földi Imre/NSO

– A Bogdan elleni siker nagy megkönnyebbülés volt, mert tavalyról ez hiányzott, hiába voltam mind a négy Grand Slamen főtáblás, meccset nyernem nem sikerült – mondta Bondár az MTI tudósítása szerint a Hajdúszoboszlói Városi Televízióban. – Most nem izgultam, agresszív voltam, és a fontos pillanatokban én hoztam meg a jobb döntéseket. Ostapenko a mezőny egyik legtámadóbb teniszét játssza, ennek ellenére szerváltam az első szettért, aztán a második játszma megnyerésével egyenlítettem, de az utolsó szettben sajnos nem tudtam tovább emelni a szintet. Fizikailag nagyon jó állapotban vagyok, erre mindig számíthatok. Az idén sok egyéb mellett szeretnék abban is fejlődni, hogy kellő agresszióval hamarabb átvegyem az irányítást a labdamenetekben.

Az MTI érdeklődésére a 25 éves szoboszlói színekben szereplő játékos kifejtette, a lett rivális ellen utólag annyit csinálna másként, hogy a nyitószett rövidítésében máshogy szerválna, illetve legszívesebben az egész 7–5-re elvesztett tie-breaket újrajátszaná.

Bondár Anna a jövő héten Lyonban, majd Linzben szerepel, tavasszal Amerikában versenyez, májusban pedig következik Párizsban az év második GS-viadala:

– Salakon nőttem fel, ez a kedvenc borításom, a Roland Garros pedig az egyik kedvenc tornám. Tavaly párosban a negyeddöntőig jutottam, idén pedig már az a cél, hogy több meccset nyerjek ott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában