Labdarúgás

2023.01.27. 13:54

Nem szórhatják a pontokat

Nem egészen két hónappal az őszi szezon lezárása után vasárnap a 21. fordulóval folytatódik a Merkantil Liga NB II-es labdarúgó-bajnokság. A Békéscsaba 1912 Előre a kieső 19. helyről rugaszkodik neki a pontvadászatnak, 13 órakor a Kolorcity Kazincbarcika SC otthonában szerepel.

Gajdács Pál [email protected]

Békéscsaba 1912 Előre FC - PMFC

Forrás: MW-archív

Fotó: Bencsik Ádám

A rajt után nagyon sűrű program vár a Békéscsabára, hiszen február 5-én a Gyirmótot, majd február 8-án, Magyar Kupa-nyolcaddöntő keretében az élvonalbeli Zalaegerszeg csapatát látja vendégül, majd február 13-án, az M4 Sport Televízió által élőben is látható MTK Budapest elleni fővárosi fellépés következik.

A csabaiak számára erőltetett menet következik, és bizony minden mérkőzés élet-halál harc lesz, hiszen az új rendszer szerint csak a 15. helytől felfelé elhelyezkedő csapatok érezhetik teljes biztonságban magukat. A két utolsó (19–20.) biztosan kiesik, viszont a 16–17–18. helyezett három csapat oda-visszavágós osztályozó mérkőzéseken a három NB III-as csoport győztesével (jelenleg a BVSC-Zugló, az Iváncsa KSE, valamint a Tatabányai SC áll ezen a helyen) kell megvívnia.

A 18 hátralévő fordulóban 54 pontot lehet megszerezni, egy-egy jó sorozattal igen nagyot lehet előre lépni a táblázaton. A csabaiaknak mindenesetre nem engedhetik meg maguknak, hogy a riválisok ellen sok pontot hullajtsanak el.

 

A soros ellenfél a Kolorcity Kazincbarcika SC 24 bajnoki ponttal a 13. helyen áll, a csabaiakhoz képest hét pont és hat helyezéssel előrébb. A két csapat mérlege 11-11 győzelem és vereség, és három döntetlen. Az őszi találkozó a lila-fehéreknek jól sikerült, amikor 6–1-re múlták felül a kék-sárgákat. 

 

A barcikaiaknál alig történt változás a téli holtszezonban egyelőre Szekszárdi Milán (Paksi FC), valamint Kovács Bence (MOL Fehérvár FC, kölcsönbe) átigazolásairól lehet tudni. A felkészülési időszakban 3–0 arányban legyőzték a Dorogot, majd 2–0-ra kikaptak a Nyíregyházától, a Slavoj Trebisov ellen 3–0-ás győzelmet könyvelhettek el, és ugyanilyen arányban vereséget szenvedtek a Zemplín Mihalovce otthonában, s végül 1–1-es döntetlent értek el a főpróbán, a Mezőkövesd csapatával szemben. A csabaiaknál ezzel szemben egy győzelem (az Előre NB III-as csapata ellen), két vereség mellett három döntetlen a téli tesztek eredménye.

A klubhonlap beszámolója szerint még legalább egy érkezőre számítani lehet, három új igazolással (a télen a DVSC-t is megjáró támadó 23 éves támadó, Kóródi Nándor, a tapasztalt volt pécsi csapatkapitány, a középpályán hasznos Futó Zsombor, illetve a remek képességű kapus, a Csabára visszatérő Póser Dániel érkezett) egészül ki a keret, a távozási oldalon viszont – mindkét csapatot figyelembe véve – összesen nyolc játékostól köszöntek el.

– Extrém rövid felkészülési időszak volt, de a tervezett munkát maradéktalanul elvégeztük – mondta Brlázs Gábor vezetőedző a klubhonlapon. – Sajnos a sérültek és betegek közül van aki csak a héten tudott csatlakozni. Szinte végig csak műfüvön tudtunk gyakorolni a rengeteg csapadék miatt, de készen állunk a folytatásra. Új játékosainknak szerencsére nem volt gondjuk a beilleszkedéssel, fizikálisan viszont valamilyen szinten még lemaradásban voltak, azonban egészen biztosan a csapat segítségére tudnak majd lenni. Rendkívül fontos lenne a jó rajt, hiszen nehéz sorozat előtt állunk és a mentális állapot szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eredménnyel kezdjük a tavaszt. Szükség van egy jó indulásra, ezzel pedig megkezdhetnénk a felzárkózást és természetesen célunk, hogy minél előrébb lépjünk a táblázaton! A Barcika szervezett, jó csapat, vannak náluk jó egyéni képességekkel rendelkező játékosok is, viszont tisztában vagyunk a gyengébb pontjaikkal is, melyeket szeretnénk majd kihasználni.

Bora György, az Előre védője is bizakodott:

Nagyon fontos lenne, hogy jól induljunk, mindenképpen győzelmi szándékkal utazunk Kazincbarcikára, viszont sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint tavaly augusztusban volt.

A mérkőzést Sipos Tamás vezeti, két segítője Varga Gábor és Szilágyi Norbert lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában