Röplabda

2023.01.11. 21:24

Háromszettes békéscsabai vereség Németországban

Nem tudott szettet nyerni a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata az SSC Palmberg Schwerin otthonában szerdán lejátszott CEV-kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén, így nehéz helyzetbe került a visszavágóra.

Az SSC Palmberg Schwerin a szerb Zseljezsnicsar Lajkovac, a Swietelsky-Békéscsaba a bosnyák Bimal-Jedinstvo Brcko csapatán jutott túl a CEV-kupában, hogy szerdán este először Németországban egymás ellen játszanak a legjobb 8 közé jutásért.

Azonnal felvette a versenyt a Békéscsaba márkás német ellenfelével, az első játszma első szakaszában Tóth Gábor vezetőedző remek challenge-e után már két ponttal is vezetett. A németek azonban hamar váltottak, apró lépésekkel, de elléptek vendégeiktől, a hajrában már hét pont is volt a két csapat közötti differencia. Tóth Gábor cserékkel próbált operálni, Glemboczki Zóra és Viktoria Olinyik is pályára lépett, a csapat azonban későn kapott észbe, mert bár három pontra sikerült felzárkózni, a németek nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból.

Hasonlóképpen kezdődött a második játszma, mint az első, a csabaiak szép támadások után egyre másra szerezték a pontokat. Hiába vezetett azonban három egységgel is a magyar együttes (időt is kellett kérnie a németek edzőjének), a Ruddins vezérelte németek még a szett derekán befogták vendégeiket. Drpáék azonban nem hagyták ellépni a Schwerint, kiváló játékkal fordítottak az álláson, sőt Drpa labdájával még szettlabdához is jutottak. Idegőrlő hajrá következett, újabb – csabai szempontból – kellemetlen fordulattal, és az elhúzódó csata után már 2:0-s német vezetést mutatott az eredményjelző.

Mintha minden kedvét elvette volna a csabai csapatnak az elveszített második játszma, legalábbis ez szűrhető le abból, amit a harmadik felvonásban mutatott. Az igyekezettel ezúttal sem volt baj, de már nem tudták akkora erőbedobásra késztetni a Schwerint, mint az első két játékban. Végig 2-3 pontos távolságból követte ellenfelét a BRSE (ehhez az ellenfél rontásai is kellettek), de akkora pluszt már nem tudott hozni a játékba, amivel kikényszeríthette volna a negyedik szettet.

A magyar csapatnak Békéscsabán legalább három szettet, valamint az aranyszettet is meg kell nyernie, és csak egyet veszíthet, hogy meglegyen a továbbjutás.

SSC Palmberg Schwerin (német)–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (20, 25, 22)

CEV-kupa női mérkőzés, nyolcaddöntő, 1. találkozó. Schwerin, 1000 néző. V.: Dominik Biegajlo, Teodora Kiripolu (angol, görög). Schwerin: Kästner 4, Ruddins 8, Alsmeier 9, White 9, Baijens 12, Yuzgenc 11. Cs.: Pogány (liberó), Hölzig 9. Vezetőedző: Felix Koslowski. Békéscsaba: Drpa 13, Vaszileva 16, Bodnár 4, Pintér 7, Aktas 6, Bagyinka 2. Cs.: Molcsányi (liberó), Olinyik, Glemboczki 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 7:8, 14:11, 21:14, 23:20. 2. szett: 7:10, 16:14, 19:21. 3. szett: 6:6, 13:11, 16:13, 21:18.

Felix Koslowski: – Gratulálok a Békéscsabának, remek szellemben küzdött és kiválóan védekezett. Tudtuk, mire számíthatunk, kiváló csapatról van szó, magasak és tapasztaltak is. Agresszívan szerváltak és támadtak, rendkívül megnehezítették a dolgunkat. Boldog vagyok, hogy nyertünk itthon és örülök, hogy a második szettet hátrányból sikerült hoznunk, miután túllendültünk a holtponton. A visszavágón ugyanennyire harcos ellenfélre számítunk.

Tóth Gábor: – Őszintén szólva erre számítottunk: gyors labdák és kemény támadások. Próbáltuk nyomás alá helyezni a németeket és a második szettben meg is volt a lehetőségünk. Átmenetekben kijött a különbség a Schwerin javára, mi pedig a fontos pillanatokban hibáztunk. Reális az eredmény, és gratulálok az ellenfélnek, jó meccs volt és várjuk a visszavágót! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában