Röplabda

2022.10.13. 19:23

A horvátokat is legyőzte a BRSE a Közép-európai Ligában - galériával

Swietelsky-Békéscsaba–OK Marina Kasztela (horvát) 3:0 (13, 17, 23)

G. P.

Forrás: MW-archív

Röplabda Közép-európai Liga női mérkőzés. Békéscsaba, 700 néző. V.: Tudor Pop, Szabo-Alexi Paul Katalin (románok). Békéscsaba: Glemboczki 15, Olinik 4, Bodnár 6, Pintér 9, Oikonomidu 10, Aktas 15. Cs.: Kertész (liberók). Vezetőedző: Tóth Gábor. Kasztela: Dolonga 3, Dezulovic 8, Vukasovic 10, Giljusic 8, J. Zdilar 3, Petrovic 5. Cs.: Cenovic (liberó), Roso, Matijasevic 1. Vezetőedző: Goran Jahura.

A mérkőzés alakulása. 1. szett: 4:1, 5:4, 13:8, 17:11, 21:12, 24:13. 2. szett: 5:2, 9:9, 14:11, 18:14, 22:15. 3. szett: 2:7, 5:10, 17:10, 19:16, 21:21, 24:21.

Félig kicserélte kezdőhatosát Tóth Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője, a keddi Prometej elleni mérkőzéshez képest Ceyda Aktas, Bodnár Dorottya és Pintér Andrea maradt benn, és olyan játékos mutatkozott be a csabai közönség előtt, mint a görög Maria Oikonomidou, aki az ukrán csapat ellen még csereként sem lépett pályára.

Ahogy kedden, úgy a csütörtök esti mérkőzésen is alaposan belekezdett, 2-3 ponttal vezetett a hazai csapat, majd a szett derekán már hét volt közte. Hiába kért időt kétszer is a vendégek edzője, a Csaba előnye csak tovább nőtt. 

Olinik nyitásai jól sikerültek, Glemboczki megoldásai feladták a leckét a horvátoknak. Tizenegy szettlabdája volt a Békéscsabának, s a török Aktas már az elsőt értékesítette. 

A 2. játszma már nem hozott akkora csabai fölényt, mint az első, s bár Aktas pontjai után három ponttal ellépett a BRSE, a Kasztela hamar eszmélt és sikerült még a szett első harmadának végén kiegyenlítenie. Kellett Tóth Gábor időkérése. Ezután Olinik és Oikonomidu is szép megoldásokkal élt, de még ezután sem sikerült elhúznia a hazaiaknak. Pedig igyekeztek, s nagy nehezen nőtt a különbség azután, hogy a görög játékos ütött két ászt. Hárommal, majd néggyel vezetett a BRSE, és a játszma végén már mindenki kezdhetett megnyugodni. Ha nem is tizenegy, de hét szettlabdája azért lett a Csabának, s ezúttal Bodnár Dorottya volt az, aki egy szép támadás után már a legelsőt kihasználta.

A harmadik felvonás elején ráijesztett vendéglátójára a Kasztela, már 7:2-re is vezetett a horvát csapat. Kellett Tóth Gábor időkérése, aki igyekezett néhány bölcs tanáccsal ellátni tanítványait. Aktas egy látványos ütéssel, Pintér pedig egy szép blokkal igyekezett jelezni, hogy értették, mit akar az edzőjük. Tíz–tíznél érte be vendégét a Csaba, amely innentől kezdve már nem kímélte ellenfelét, egy 7:0-s szériával jelentős előny birtokába került. A fiatal horvát csapat nem akarta feladni, és nem várt módon 21 pontnál beérte leülő vendéglátóját. Ezúttal Pintér Andrea és Viktoria Olinik volt az, aki segített kimozdítani a gödörbe került csabai szekeret. Három szett-, illetve meccslabdája volt a a házigazdának, kettőt kivédekezett a Kasztela, az egész mérkőzésen remekül játszó Glemboczki Zóra aztán pontot tett a végére.

A Békéscsaba az ukrán Prometej után a horvát Kasztelát is legyőzte, így két győzelemmel kezdett a Közép-európai Ligában, azaz a MEVZA-ban.

Tóth Gábor: – A tegnapelőtti mérkőzéshez képest más felállásban játszottunk, a pályára lépő játékosok megdolgoztak a bizalomért, azonban a jövőben ennél remélhetőleg nagyobb nyomást tesznek rám mérkőzéskörülmények között. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk. 

Goran Jahura: – Ez egy jó mérkőzés volt a csapatom számára, a hangulat őrületes volt! Jól játszottunk, és szeretnék gratulálni a Békéscsabának!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában