Röplabda

2022.10.10. 10:55

A BL-ben induló ukrán csapatot fogadnak kedden Békéscsabán

A címvédő Vasas Óbuda a mostani idényben a Bajnokok Ligája-indulása miatt nem vállalta a szereplést az átalakult regionális Közép-európai Liga (MEVZA) sorozatban, azonban visszatér a 2017-ben és 2018-ban aranyérmes Swietelsky-Békéscsabai RSE, amely kedden 18 órától hazai környezetben az ukrán bajnok dnyiprói székhelyű a Bajnokok Ligájában is induló SC Prometej Dnyipro együttesével kezd.

G. P.

Fotó: Archív fotó

Tóth Gábor, a békéscsabaiak vezetőedzője a klub honlapján a csapat felkészültségi szintjéről is beszélt.

– Idén sokkal tudatosabban játszik a csapat. Fontos, hogy értsék a játékosok a rendszert, amit játszunk, legyenek képesek integrálódni. A lugosi tornán bárkit helyettesítettünk, tudta a dolgát. A Molcsányi–Kertész duó nagyjából felesben hozta le a versenyt, a feladók ugyanígy, és a három szélső is folyamatosan forgott. Jó úton haladunk, mindenki tudja és teszi is a dolgát.

A keddi ukrán ellenfélről pozitívan beszélt:

– Egyértelműen jó, nemzetközi szintű csapatról beszélünk, amely a Bajnokok Ligájában is indul, ez abszolút meghatározza azt, amit képviselnek. Sajnos nagyon kevés adat áll rendelkezésre róluk, ugyanis szervezett körülmények között még nem játszottak edzőmeccset eddig, a héten fognak először pályára lépni.

A Swietelsky-Békéscsaba ukrán feladója, Viktoriia Oliinyk meglehetősen jól ismeri a csapatot, ezért megkérdeztük, mit érdemes róluk tudni.

– Sok változáson ment keresztül a csapat, rengeteg fiatal és tehetséges röplabdázót tudhatnak a soraikban – nyilatkozta a klub honlapján az ukrán játékos. – Remek az összhang náluk, a játékosok és az edzők ismerik egymást a válogatottból is, ahol nyáron sokat játszottak együtt. Nagyon motiváltak és ambiciózusak, a legjobb tudásunkra lesz szükségünk ellenük!

A Közép-európai Ligában a mostani idényben nem oda-visszavágós alapszakaszt, hanem helyette minitornákat rendeznek. Ezek közül kettő lesz Békéscsabán: a viharsarkiak a keddi és a csütörtöki OK Marina Kastela elleni találkozó után december elején a horvát Mladostot látják majd vendégül.

A MEVZA 2022–23-as idényének csapatai: Swietelsky-Békéscsaba, HAOK Mladost Zagreb (horvát), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), OK Calcit Kamnik (szlovén), OK Marina Kastela (horvát), SC Prometej Dnyipro (ukrán), Steelvolleys ASKÖ Linz Steg (osztrák).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában