Tereplövészet

2022.09.13. 12:42

Sutyinszki István ritka bravúrt ért el

A szarvasi Sutyinszki István idén a klasszikus field targetben és az apróvad vadászati stílusban űzött hunter field targetben is megnyerte az országos bajnokságot.

Papp Bálint, [email protected]

Sutyinszki István

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely lőterén rendezték meg az idei hunter field target országos bajnokságot, amelyen a kiváló szarvasi lövész, Sutyinszki István is elindult. A verseny 80 célos volt, a résztvevők délelőtt meglőttek 40 célt, majd kis pihenő után meglőtték a második 40 célt is.

– A pálya közepesen nehéz volt, a húsz-huszonöt méteres nyílt terep végén a sűrű bokros részekbe vágott nyílásokba tették a célokat, ami megnehezítette a pontos távbecslést, sokat kellett nézegetni a célokat és gondolkodni hány méteren lehetnek – számolt be róla Sutyinszki. – Délelőtt nagyon jól ment, bejöttek a távbecsléseim, és a legnehezebb álló és térdelő célokból is mindet sikerült ledöntenem. A verseny első részét mindössze két hibával teljesítettem, ezzel első helyen álltam, három ponttal a második helyezett előtt. Az ebéd és a pihenő után kezdődött a második fele a versenynek. Rögtön az első pályán a legnehezebb álló célokra kellett lőnöm, sajnos a másodikat elhibáztam.

Sutyinszki István a dobogó legfelső fokán

A Békés megyei versenyző ezután további hat hibát szedett össze a verseny végéig, ám az utolsó két állócélt sikerült ledöntenie.

– Aminek nagyon örültem, mert tudtam, ezen múlhat a dobogós helyezésem – folytatta a szarvasi lövész. – A délutáni hét hibámmal visszacsúsztam, azonban egy ponttal így is megnyertem az országos bajnokságot. Külön öröm, hogy a tavalyi HFT-világbajnok Szilágyi Sándort és az idei vb-n első Osztafin Ákost is legyőztem.

Még nagyobb büszkeség Sutyinszkinak, hogy idén a klasszikus field targetben és az apróvad vadászati stílusban űzött hunter field targetben is megnyerte az ob-t. Ez nem sok versenyzőnek sikerült eddig itthon, külföldön pedig példát sem tud rá mondani a megyei kiválóság, akinek a jó eredmény erőt ad a csehországi HFT Európa-bajnoksághoz, ahová a magyar nemzeti csapat tagjaként utazott el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában