Röplabda

2022.09.04. 10:15

Sima magyar siker Cipruson

Másodszor is magabiztosan győzött női röplabda-válogatottunk Ciprus ellen, ezúttal Nicosiában, s ezzel gyakorlatilag kivívta az Európa-bajnoki részvételt.

G. P.

Illusztráció: Shutterstock

Amennyiben vasárnapi találkozón a portugálok otthon nem szereznek pontot Ukrajna ellen, akkor a mieink a további eredményektől függetlenül kijutnak a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornára.

Az első szettben biztos, tízpontos előnyt hozott össze a nemzeti csapat, amit a játszma végéig tovább növelt. A második felvonásban feljöttek a hazaiak, akik egy rövid ideig még vezettek is, azonban a szett utolsó harmadában már újra a magyarok domináltak. Az utolsó játszma már egyértelműen a vendégekről szólt és a várakozásoknak megfelelő, magabiztos sikert arattak.

A magyar válogatottban ezúttal is a kezdő hatosban kapott szerepet Pintér Andrea, a Swietelsky-Békéscsaba nyáron igazolt centere. A 28 esztendős játékos 7 ponttal járult hozzá a sikerhez.

Ciprus–Magyarország 0:3 (–13, –19, –7)

Nicosia, 50 néző. V: Piana (olasz), Jankovics (szerb).

Magyarország Gyimes 7, Fábián 1, Szakmáry 7, Pintér 7, Németh A. 12, Szedmák 11. Csere: Tóth F., Juhár (liberók), Bagyinka 1, Kiss G. 6, Török 1, Papp O. 3. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.

– Három pontért jöttünk, a célt teljesítettük. Örülök, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni, bízom benne, hogy Ukrajna ellen már a jelenleg betegeskedő Petőváry Panni és Szűcs Kinga is ismét velünk lehet majd. A fókusz eddig is azon a mérkőzésen volt, szeretnénk visszavágni az ukránoknak és megszerezni a csoportelsőséget – nyilatkozta a mérkőzés után a hazai szövetség honlapján Andreas Vollmer, a magyar válogatott német szövetségi kapitánya.

A válogatott Ukrajna ellen szerdán Csehországban, Portugália ellen szombaton Békéscsabán játszik majd.

A csoport állása: 1. Magyarország 10 pont/4 mérkőzés (11:3 szettarány), 2. Ukrajna 8/3 (9:2), 3. Portugália 3/3 (3:6), 4. Ciprus 0/4 (0:12).


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában