Labdarúgás

2022.07.13. 14:47

Felkészülési mérkőzésen nyert a Békéscsaba

Harmadik felkészülési mérkőzését játszotta az NB II.-es Békéscsaba 1912 Előre csapata, amely szerdán az NB III. Keleti csoportjában szereplő Debreceni EAC vendégeként lépett pályára és győzött 3–2-re.

G. P.

Debreceni EAC–Békéscsaba 1912 Előre 2–3 (1–2)

Felkészülési mérkőzés, Debrecen. DEAC: Tóth D. – Soltész, Újvárosi, Orosz – Jankelic, Aranyos, Sándor T., Kónya – Bereczki, Szabó L., Bidzilya. Cs.: Pap F., Béke, Rauf, Trencsényi, Gaczella, Ratuku, Karika, Varga B., Horváth T., Kerekes. Vezetőedző: Sándor Tamás. Békéscsaba: Bukrán – Puskás, Bora, Fazekas, Mikló – Hamed, Farkas B., Kitl, Horváth P. – Ilyés, Máris. Cs.: Grósz, Albert, Bónus, Hodonicki, Mágocsi, Pap Sz., Sipos, Szabó P, Szabó Zs., Zvara, Szabó Cs., Cservenák. Vezetőedző: Brlázs Gábor. G.: Sándor T. (11-esből) a 44., Pap F. a 64., ill. Hamed a 9., a 41., Bónus a 71. percben.

A lila-fehérek kapujában az első kecskeméti tesztmérkőzésen már szerepet kapó 25 éves Bukrán Erik állt, aki jó benyomást tett a szakmai stábra, nem elképzelhetetlen, hogy leigazolják. A kapus a legutóbbi szezonban a Pécsi MFC-ben védett, korábban négy szezonon át a Diósgyőri VTK keretéhez tartozott, de korábban volt szerződése az angol Bolton és a Hull City csapataival is. Bukránt a 2. félidőben a 19 éves Grósz Erik váltotta, a 19 éves hálóőr Romániából érkezett próbajátékra.

Hiányzott ugyanakkor a csapatból a szombaton a Szolnoki MÁV ellen súlyos sérülést szenvedő Korógyi Szabolcs, aki a gyanú szerint térdszalag-szakadást szenvedett, játékával vélhetően huzamosabb ideig nem számolhat a szakmai stáb. Korógyi helyett a mindössze 17 esztendős Cservenák Csabát teszteli a szakmai stáb, aki az Előre neveltje és az előző szezonban az NB III.-as együttesben játszott.

Debreceni EAC–Békéscsaba 1912 Előre

Nem lépett pályára a romániai Sepsi OSK 32 éves szélsője, Fülöp István sem, aki a keddi edzésen szenvedett sérülést, több hétre harcképtelenné válva. Pedig az elmúlt öt esztendőt a Sepsi OSK-ban töltő, 129 román és 12 magyar első osztályú mérkőzésen játszó és 25 gólt és 18 gólpasszt jegyző irányítót szívesen látnák Békéscsabán.

A Debreceni VSC kettes csapatát korábban 5–0-ra, a Sényőt 7–4-re elporoló DEAC alaposan megnehezítette a békéscsabaiak dolgát. A viharsarkiak a magyar–szudáni Yasin Hamed duplájával kétgólos előnyre tettek szert az első félidőben, ám a hazaiak még a szünet előtt szépítettek Sándor Tamás büntetőjével. A második játékrészben Pap Ferenc révén kiegyenlített a hajdúsági gárda, végül a mindent eldöntő találatot a békéscsabai Bónus Marcell szerezte a 71. minutumban.

Szerdán a Békéscsaba kettes számú együttese is pályán volt, mégpedig az NB III. Közép csoportja tagja, a Makó FC ellen. A lila-fehérek 3–0-s első félidő után 5–0-ra győztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában