Vitorlázórepülés - galériával

2022.07.18. 14:21

Hazai siker született a csabai Rally Kupán

Második hetét kezdte meg Békéscsabán a vitorlázórepülő-tábor, amely többek számára egy közbenső állomást jelentett a közelmúltban befejeződött szegedi nemzeti bajnokság és a hamarosan ugyanott kezdődő világbajnokság között. S hogy legyen tétje is a hónap végéig tartó tábornak, arról a hétvégi Rally Kupa „gondoskodott”.

G. P.

Fotó: Bencsik Ádám

A Rally Kupa hazai sikerrel végződött, hiszen azt a nemzeti bajnokságot megjárt, ott a tizenkettedik helyen végző Laurinyecz Sándor nyerte. A Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület ötszörös magyar bajnok pilótája a nemzeti bajnokságon még azzal a Jantar Standard 2-es repült, amellyel még a ’90-es évek elején bajnoki címet nyert. A vitorlázórepülő táborban azonban egy Esztergomból bérelt ASW 20 típusú gépbe ült bele. Pilóta és gépe gyorsan „összeszokott”, amit mutat az is, hogy százszázalékos teljesítményt hozva abszolválta a kétnapos Rally Kupát.

– Sebességi feladatot jelöltek ki forduló pontokkal – írta le a kiírt penzumot a tapasztalt repülős. – A Rally Kupában idén hat fordulót rendeznek, a békéscsabai volt a harmadik állomás. 

– Az eddigi versenyeket mindig más nyerte, az egyiket a budapesti Vih Dávid, a másikat a nyíregyházi Czigler Elek, a mostanit pedig jómagam. Ahhoz, hogy a pontversenyben is az élen végezzen valaki, a két legjobb eredményt veszik figyelembe. Esztergomban tervezik a következő versenyt, amelyre augusztus 5-6. között kerül sor. Éppen abban a városban, ahonnan a gépemet is bérlem. Az a terv, hogy még ott is ezzel fogok repülni.

A békéscsabai versenyben Laurinyecz mögött két farkashegyi pilóta, Rajncsák István (Aeroclub) és Pillér József (MÁV Repülő Klub) végzett.

A hétvégi Rally Kupa után hétfőn folytatódott a tábor, melynek lakói folyamatosan cserélődnek, az első hét után volt pilóta, aki hazatért, és voltak olyanok, akik most kapcsolódtak be.

– Már túl vagyok egy repülésen – mondta Laurinyecz hétfőn délelőtt. – Nemcsak gyakorlok, hanem tanítok is, egy fiatal versenyző, Hugyecz Katinkának igyekszek segíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában