Biliárd

2022.06.07. 08:56

Az első osztályban Kiss Attila lett a legjobb

A gyomaendrődi Holler Szállóban rendezték meg május végén az eurokégelesek ötödik ranglista versenyét, amely egyben az utolsó lehetőséget is jelentette a helyezések javítására. Ezután már csak Masters Tornák vannak hátra a biliárdszezonból. Az élvonal küzdelmei csabai, a másodosztályé vásárhelyi győzelemmel zárultak.

Gajdács Pál [email protected]

Az első napon az első osztály kezdte a játékot, a versenyre 16 induló jelezte részvételi szándékát. A négy között kiemelkedően nagy küzdelmek alakultak ki, a finist jelentő négy mérkőzés mindegyike öt szettben dőlt el. Az egyik elődöntőben a Cápák két kiválósága találkozott. Kiss Attila és Turi Zoltán küzdelme igen fordulatosra sikeredett, végül 3:3-re Kiss Attila győzött. A másik ágon Kocsor Sándor és Farsang János majdnem teljesen lemásolta az izgalmakat. Itt Kocsor szerzett vezetést és Farsang fordított, majd a döntő szettben is jobbnak bizonyult.

A „tűzijáték” a bronzmérkőzésen is folytatódott. Amikor Turi Zoltán kétszettes előnyre tett szert, akkor mindenki azt hihette, hogy rövid mérkőzés lesz. Az ellenfél természetesen nem így gondolta és négy szett után 2:2 állt az eredményjelzőn. A döntő szettben pedig a korábban többször győztes Cápa-játékos rendkívül koncentrált játékával megszerezte a harmadik helyet. A döntő résztvevői lemásolták a kisdöntő eredményét, a Cápa egyik oszlopos tagja, Kiss Attila kétszettes előnyt dolgozott ki, de Farsang János, aki az év újonca címet is kiérdemelte, a negyedik szettben egalizált. A rendkívül szoros döntő szettben ismét Kiss javára billent a mérleg, és megérdemelten szerezte meg a végső győzelmet.

Végeredmény: 1. Kiss Attila (Belvárosi Cápák), 2. Farsang János (Berényi BK), 3. Turi Zoltán (Belvárosi Cápák), 4. Kocsor Sándor (Berényi BK Szikora).

Ezt követően a másodosztályon volt a sor, 18 versenyző kezdte meg a küzdelmeket. A négy közé, három igazán nagy rutinnal rendelkező, kiváló játékos Hangya Imre, Salát Mátyás és Hőgyes Benjámin mellett az egyetlen fiatalként a vásárhelyi Pardi Roland jutott. A két „nagy öreg”, Salát és Hőgyes csatáját előbbi 0:1-es állásról fordítva nyerte, parádésan szoros két szettben. A még mindig fiatalos Hangya Imre mindent megtett annak érdekében, hogy megállítsa a több fronton is kiválóan teljesítő Pardi Rolandot, de a vásárhelyi játékos meggyőző fölénnyel jutott a végjátékba.

A 3. helyért lejátszott mérkőzésen ismét fordítást láthattak a jelenlévők. Annyi különbség volt csupán, hogy Hőgyes Benjámin ezúttal a győztes szerepét vállalta magára. A döntőben a berényiek doyenje mindent megtett, hogy az első szettben megállítsa a kiválóan szereplő fiatal ellenfelét, de ezen a napon nem volt ellenszer Pardi Roland ellen, a második szettet magabiztosan nyerve szerezte meg az első helyet, és vette át a vezetést a másodosztályú ranglistán.

Végeredmény: 1. Pardi Roland (DABE, Dél-Alföldi Biliárd Egyesület), 2. Salát Mátyás (Berényi BK), 3. Hőgyes Benjámin (Okányi BK), 4. Hangya Imre (Korona BK).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában