Labdarúgás

2022.05.07. 20:11

Milánóban szurkoltak

A vasárnap délutáni AC Milan–Fiorentina olasz bajnoki mérkőzést tekintette meg a San Siróban egy buszos utazás keretében a kétegyházi Ottlakán Csaba és Buzás Benedek, akik mindketten szerepeltek a kétegyházi csapatban, mi több, Buzás Benedek évekkel ezelőtt a Milan Akadémia növendéke volt, ahol Calabriával, Cutronéval, Locatellivel együtt edzett.

V. L.

A kétegyházi AC Milan-szurkoló, Ottlakán Csaba a stadion lelátóján

A hazaérkezés után Ottlakán Csaba a következőket mondta. – Szombaton este indultunk Budapestről, egy negyventagú csoporttal. Mintegy tizenkét órás buszozás után vasárnap reggel fél kilencre értünk Milánóba. Délelőtt megtekintettük a Casa Milant, ahol ellátogattunk a Milan Múzeumba, ahol sok relikviát láttunk, és lehetett fotózkodni is. Rólam gyerekkori kedvencem, Zlatan Ibrahimović bekeretezett meze előtt készítettek fotót. Fél kettő után érkeztünk a stadionhoz, és egy negyedóra múlva már bent voltunk a hármas szektorban, ami az egyik kapu mögött volt, közel az egyik szögletzászlóhoz. Arra a kérdésre, hogy mi történt a meccsen, így válaszolt a 22 éves fiatalember. 

– A mérkőzés előtt a Milan vezette a tabellát, két pont előnnyel a városi rivális Inter előtt, ezért fontos volt, hogy győzzön a csapat, és megőrizze elsőségét. A nézőtér csaknem teljesen megtelt, több mint hetvenegyezren biztatták a piros-feketéket, a Fiorentina-szurkolók szektorában mintegy kétszázan lehettek. Élőben most először láttam a csapatot, és feltűnő volt, hogy az otthoni, a tévében látott meccseknél itt a helyszínen sokkal gyorsabb volt a játék. Az első félidő 0–0-lal zárult, voltak helyzetek mindkét oldalon, de azok kimaradtak. Ahogy telt az idő, egyre feszültebbé vált a hangulat, mind a nézőtéren, mind a pályán. A második félidőben, a 76. percben a firenzeiek brazil csatárának, Cabralnak a fejesét valami hihetetlen bravúrral védte a Milan francia kapusa, Maignan. Pont előttünk történt az eset. 

A 82. percben aztán felrobbant a stadion, Leao góljával vezetést szereztek a hazaiak. Ekkor örömtáncot jártak a szurkolók, és egymás nyakába ugrottak. Itt nem számított, hogy ki milyen nációhoz tartozik, mellettünk is voltak ázsiai és afrikai szurkolók, velünk együtt ünnepelték a gólt, illetve a győzelmet. A milánói csapatból a kapus, Maignan, az egyik belső védő, Fikayo Tomori, a kapura veszélyes bal oldali védő, Theo Hernandez, a sokat futó olasz középpályás, Sandro Tonali és a gólszerző, portugál Rafael Leao nyújtották a legjobb teljesítményt. Nekem nagy öröm volt élőben látni Ibrahimovićot, és ha lehet, máskor is kimegyek kedvenc csapatom meccsére, hiszen az élő szurkolás az igazi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában