Kézilabda NB II.

2022.04.05. 09:18

Kondoroson nyert a kígyósi csapat

Kondorosi KK–Újkígyós FISE 20–27 (10–13)

G. P.

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

Kondoros, 100 néző. V.: Gulybán, Juhász D. Kondoros: Sztancsik – Istenes L. 1, Ambrus 3, Raffai 4, Bódai 3, Kovács A., Arnóczki 4. Cs.: Szebegyinszki (kapus), Bai 5, Zahorecz, Istenes I., Kasnyik T., Kasnyik V. Edző: Kósa Balázs. Újkígyós: KISS N. – Harangozó 1, Balázs O. 3, FEKETE L. 10, Murányi B. 1, IVANICS 4, Farkas B. 2. Cs.: Mezei M., RÁKÓCZI (kapusok), FEKETE G. 6, MASA, Lipták G., Endrei, Hegedűs, Süli. Edző: Szabó Zsolt. Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 0, ill. 0.

 

Kezdettől kiérződött, hogy a kígyósiak nagyon komolyan összekapták magukat a megyei derbire. Az első félidőben az 51 esztendős Fekete László vezérletével végig kiélezett csatára készítették az esélyesebbnek számító kondorosiakat, akiket szintén egy „veterán” kézilabdázó, a 45. évét taposó Raffai András fontos találatai éltettek. A meccs első felvonása szorosan alakult, egy-két góllal hol a házigazdáknál, hol pedig a látogatóknál volt az előny, a kígyósiak csak a hajrában tudtak hárommal meglépni. 

 

Szünet után a vendégek találtak először kapuba, de Ambrus „mesterhármasával” mínusz négyről a 35. percre minimalizálta a különbséget a KKK. A kígyósiak azonban váltani tudtak: Fekete Gergő és Fekete László találataival diktálták a tempót. Bai eredményességével a 41. minutában 16–16-nál még egalizáltak a házigazdák, azonban ezzel el is puffantották a maradék „lőporukat”. A folytatásban már a nagyot küzdő kígyósiak akarata érvényesült, akik Rákóczi bravúrjaival, illetve pontosabb befejezésekkel 17–21-re elhúztak az 51. percre. A kondorosiak szépen lassan a hitüket is elveszítették, így alakult ki a végére a csapatok között a tekintélyes különbség.

 

Köröstarcsai KSK–Mezőtúri AFC 25–25 (11–14)

Kézilabda NB II-es mérkőzés. Férfi. Mezőberény, 120 néző. V.: Paska, Vastag. Köröstarcsa: DOMOKOS – Molnár K. 2, Polgár 3, CSIGE 6, KECSKÉS 5, Lőrinczi, Kovács I. Cs.: Novák 2, OLÁH 5 (3), Ásós 2, Lukács, Galamb. Edző: Molnár Zoltán. A Mezőtúr legjobb góldobói: Zvolenszki 7 (1), Kovács T. 4, Zalai 4, Tusjak 4. Kiállítások: 10, ill. 10 perc + Sütő M. kizárva. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

 

A két klub presztízscsatáit rendre megkülönböztetett figyelem övezi. A csapatnyi megyei játékost felvonultató túriak kezdtek jobban, a házigazdákat Csige és Ásós duplája tartotta versenyben a meccs elején (10. p.: 4–6). A folytatásban egyre inkább elmaradtak a tarcsai gólok, a másik oldalon viszont Zvolenszki elemében volt, eredményességével hét gólra nőtt a különbség (21. p.: 5–12). 

 

A rutinos Oláh Gábor lendítette át a holtponton a tarcsaiakat, aki Kecskéssel együtt komoly szerepet vállalt abból, hogy a csapata a szünetig visszatért a meccsbe. A második félidőt is lendületesebben kezdték a hazaiak, Novák már a 36. percben ledolgozta a hátrányt (16–16), hat minutával később szintén az ő találata jelentette a 20–17-es legnagyobb tarcsai előnyt. Ezt azonban egy 8 perces gólcsend követte, amit kihasználva egyenlített a Mezőtúr (20–20). A végjáték rendkívüli izgalmakat hozott. Hol itt, hol ott volt az előny, a házigazdáknak Csige utolsó másodperces találatával sikerült az egyik pontot otthon tartaniuk, a döntetlen a látottak alapján igazságos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában