Kézilabda/Békéscsaba

2022.03.27. 15:03

Kilencedik lett az Andrássy Gyula Gimnázium

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Békés Megyei Diáksport Egyesület rendezte meg a hétvégén Gyulán, és Békéscsabán a 2021–2022. tanév B kategóriás, V–VI. korcsoportos kézilabda-diákolimpia országos döntőjét. Gyulán a lányok, Békéscsabán a fiúk mérték össze tudásukat.

V. L.

Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik_Adam

A fiúknál 13 csapat lépett pályára, közülük a Békés megyét képviselő Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium együttese a 9. helyen végzett. A békéscsabaiak a csoportmérkőzések során 19–11-re kikaptak a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum együttesétől, majd 22–15-re vesztettek a váci Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium csapata elleni találkozón.

A keresztjáték során 24–10-re legyőzték a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium és Gimnázium együttesét. A 9. helyért vívott vasárnapi helyosztón a csabaiak nagy csatában 15–14-re nyertek a szegedi Déri Miksa Műszaki Technikum csapata ellen.

A diákolimpiai bajnoki címet a Miskolci Herman Ottó Gimnázium együttese szerezte meg.

 

Végeredmény: 1. Miskolci Herman Ottó Gimnázium, 2. Váci Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium, 3. Budapesti Kempelen Farkas Gimnázium... 9. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium.

 

A lányok Gyulán mérték össze tudásukat, ahol tíz csapat küzdött a végső sikerért (Itt nem volt Békés megyei résztvevő). Az aranyérmet a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium csapata szerezte meg.

 

Végeredmény: 1. Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium, 2. Debreceni SZC Vegyipari Technikum, 3. Miskolci Herman Ottó Gimnázium.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában