Kézilabda

2022.02.06. 19:36

Nem várt tízgólos orosházi vereség született

Vasárnap a FTC U19 és a OXXO Energy Orosházi NKC is megmérkőzött egymással.

V. L.

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

FTC U19–OXXO Energy Orosházi NKC 34–24 (14–11)

Kézilabda NB I B.-s női mérkőzés, Budapest, 80 néző. V.: Őri Erika, Pozdena Erika. Orosháza: Bálint – Bíró 3, Márczy 6, Kenyeres 5, Ács 2, Vörös 3, Moharos 1. Cs.: Cseh (kapus), Gara, Mikula 1, Antal 2 (1), Papp 1 (1), Horváth B., Patyi. Vezetőedző: Herbert Gábor. Az FTC U19 legjobb dobói: Simon 8 (4), Gém 6, Majoros 6.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2. 

A mérkőzés elején felváltva esett egy-egy gól, így a 2. percben 1–1 volt az állás. Ezt követően erősítettek a vendégek, és a 9. percben 4–1-re vezetettek. A lelkes, sokat futó fővárosi fiatalok nem adták fel, és a 14. percben 4–4-re egyenlítettek. Az orosházi lányok két perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, amikor az FTC edzője Simics Judit időt kért, hogy rendezze a sorokat. A folytatásban fej-fej mellett haladt a két együttes, a 19. percben 7–8-at mutatott az eredményjelző. A 22. percben átvette a vezetést a kis Fradi (9–8), amikor Herbert Gábor időt kért. A félidő hajrájában a hazaiak fokozták a tempót, és a 25. percben már 12–9-re vezettek a gyenge lövőszázalékot valamint kapusteljesítményt produkáló orosháziak ellen, és ezt az előny megtartották a szünetig.  

Fordulás után a 34. percben már négy gól volt a különbség a két együttes között (16–12). Elszántan játszottak a zöld-fehérek, a vendégek nehezen találták az ellenszert a hazaiak játékára. Nem volt véletlen Herbert Gábor időkérése, a 38. percben amikor hatgólos FTC előnyt regisztrálhattunk (19–13). Az ONKC nem tudott nagyobb ellenállást kifejteni, a 42. percben már tíz gól volt a különbség (23–13). A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült. A 47. percben 27–16-nál ismét időt kért Herbert Gábor.  A hajrában tartotta jelentős előnyét a fiatalokból álló fővárosi alakulat, és ilyen különbséggel is megérdemelten győzött a gyenge napot kifogó ONKC ellen.

Herbert Gábor: – Gratulálok a kis Fradinak a győzelemhez. Érthetetlen a második félidei szétesésünk, de ez is az én csapatom, mint ahogy az is amikor bravúr győzelmeket ért el. Dolgozunk tovább céljaink elérése érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában