Kézilabda

2022.02.18. 21:18

Nem tudták ledolgozni a hátrányt az orosháziak

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 15. játéknapján váratlan vereséget szenvedett a Keleti csoport élén álló Orosházi FKSE csapata. A több kulcsjátékosát nélkülöző zöld-sárga együttes a sereghajtó Vecsés vendégeként maradt alul, köszönhetően annak, hogy az első negyedórában összeszedett 10 gólos hátrányát képtelen volt ledolgozni. Szerencsére ezt az eredményt nem viszi magával a rájátszásba Kovács Attila legénysége.

G. P.

Fotó: Zsedényi Péter

Vecsési SE–Orosházi FKSE-Tokai 32–26 (19–12)

NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Üllő, 100 néző. Vezette: Cseszregi Bence, Sipos József.

Orosháza: Varga I. – Molnár S. 1, Takó 9 (2), Kovács B. 3, Mihály, Antal Sz. 3, Németh L. Cserék: Majdán, Opavszki (kapusok), Kiss R. 4, Lászlai 5, Mihály, Molnár G. 1, Szabó M., Pavuk, Andrikó. Edző: Kovács Attila. A Vecsés legjobb góldobói: Zakics 6, Antal M. 6, Kiss P. 4 (1), Székely 4.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Az orosháziak nem számíthattak Pásztor Máté, Döme Szabolcs, Bella Csaba, Tóth Károly és Pajkó László játékára, akiket saját nevelésű fiatalok helyettesítettek ezen a napon. 

A hazai gárda az első percekben lerohanta a vendégeket (4. p.: 4–0), amit természetesen orosházi időkérés követett. A látogatók Kovács Bence révén a 7. percben találtak először a kapuba, de folytatódott a nyomasztó Vecsési fölény, a 16. perben 13–3-nál először volt tíz gólos különbség a két csapat között. Az addig álmosan játszó orosháziak az első félidő második felében elkezdték a felzárkózást (25. p.: 16–11), a végjáték viszont ismét a Vecsésnek sikerült jobban.

A második játékrész Lászlai révén orosházi góllal indult, a hazai együttes 5 perc múltán büntetőből talált Varga Imre kapujába. Mindkét fél kapkodva, sok hibával játszott, állandósult az 5-6 gólos hazai előny, amit a vendégek a hátralévő időben sem tudtak tovább faragni, így megérdemelt vecsési győzelem született. Pozitívum, hogy az orosháziak fiataljai jól éltek a játéklehetőséggel.

Kovács Attila: – Az első negyedórát átaludtuk, utána feljavult a védekezésünk és elkezdtük a felzárkózást. Lett volna lehetőségünk tovább csökkenteni a hátrányt, de a kapkodásba rendre sok hiba csúszott. Örülök annak, hogy a fiataljaink új színt tudtak a játékba hozni, jövő héten a Cegléd ellen azonban sokkal jobban kell játszanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában