Asztalitenisz

2022.02.25. 14:56

Baloghék és Szántosiék is továbbjutottak

A férfi és női U23-as magyar válogatott is továbbjutott a csoportjából a Közép-európai Szuperligában. Magyarország a hat ország részvételével zajló bajnokságban a férfiaknál és a nőknél is az U23-as válogatottal képviselteti magát. A férfiaknál két négyes csoportban zajlottak az első szakasz küzdelmei.

V. L.

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

A mieink a szlovák SK Vydrany mögött másodikként végeztek az A-jelű kvartettben, legyőzve és megelőzve az osztrák és a szlovén U23-as csapatot. A magyar együttes legjobbja Kishegyi Ákos volt négy győzelemmel és egy vereséggel, mellette a Szarvasi Körös ASE 16 éves játékosa Szántosi Dávid 3 győzelemmel és két vereséggel zárt. A magyar csapatban Krebs Levente és Wei Chen Yu kapott még szerepet. Az elődöntőbe jutásért a szlovák Geológ Roznava lesz a mieink ellenfele március 15-én.

A nőknél hat csapattal kezdődött el a sorozat két hármas csoportban. A magyar U23-as együttes a csehek hasonló korú válogatottjától kikapott, a szlovákokét legyőzte, így másodikként jutott a legjobb négy közé. A korábban Orosházán is megfordult Fejős Anna 4:1-es egyéni mérleggel zárt, a Békési TEAM versenyzője Balogh Ágnes Kíra mindkét mérkőzését elveszítette. Mellettük még Dari Helga, és Laskai Írisz alkotta a magyar együttest. Március 16-án a Linz AG Froschberg lesz a lányok ellenfele az elődöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában