Kézilabda NB II.

2022.01.07. 14:47

Kedvező helyzetből folytathatja a bajnokságot a Csorvási SK

A mezőny első felében, az 5. helyen töltheti a téli időszakot a Csorvási SK női csapata az NB II Délkeleti csoportjában. Ivanics-Gyemó Anita és Baráth Lajos együttese parádés rajtot vett ősszel, az első öt mérkőzését megnyerte, s bár ezután – főként az élcsapatok ellen – négy vereség is becsúszott, 14 ponttal jó pozícióból láthat neki a februárban folytatódó küzdelmeknek.

G. P.

Illusztráció: Shutterstock

– Dicséret illeti a csapatot, mert kevesebb edzésmunkával is tisztességesen szerepelt az őszi tizenegy fordulóban – méltatta az együttest Ivanics-Gyemó Anita edző. – Még a bajnokesélyes Kecskemét ellen is volt esélyünk a pontszerzésre.

Az év első napjaiban változatlan játékoskerettel vágott neki a felkészülésnek a CSSK, a csapatban nem várható különösebb mozgás.

– Senki nem jelentette be távozási szándékát, és erősítési terveink sincsenek – folytatta Ivanics-Gyemó Anita. – A saját nevelésű játékosunk, a góllövőlistán 95 találattal harmadik helyen álló, a nyáron a Békéscsabai Előre NKSE-be igazoló Baráth Berta továbbra is vissza fog játszani hozzánk. Egy ideje már nálunk edz a játékot újra kezdő 29 éves szélső, Lipták Viktória, aki utoljára 2018-ban Gyulán kézilabdázott. Várhatóan vele is számolhatunk majd. Ahogy eddig is, a továbbiakban is próbálunk ügyes ifistákat a felnőtt csapatba építeni. Náluk is voltak sérültek, de Popol Gréta és Lévai Valentina is felépült, mindketten elkezdték a munkát.

A felkészülésnek január első hétfőjén vágott neki a csapat, heti 3-4 edzés szerepel a programban.

– A helyi tornacsarnokban készülünk, emellett kondizunk, s ha az időnk engedi, a szabadban futunk is. A felkészülés derekán játszanánk első tesztmeccseket, egyelőre még keressük az ellenfeleket.

A tavaszi várakozásokról a csorvási edző így beszélt: szeretnénk megtartani a jelenlegi helyezésünket, de nem mondunk le arról sem, hogy feljebb kerüljünk a tabellán.

Ehhez a csapat a február 19-ei rajton a Deszk ellen teheti meg az első lépést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában