Labdarúgás

2022.01.16. 11:46

A bajnoki rajtra készülnek a battonyaiak

Hat hetes téli felkészülést terveznek Battonyán, a megyei II/B osztályú labdarúgócsapat vezetői. A határvárosiak januárban teremtornákon vesznek részt, februártól viszont nagypályás tesztmérkőzéseken élesítik majd a formát a bajnoki rajtra.

G. P.

Fotó: shutterstock.com

A munka dandárja január 18-án veszi kezdetét, a heti programban három edzés szerepel Kovács Zoltán játékos-edző irányításával. Ezt megelőzte szombaton az Oros Ablak-Békés Megyei Teremkupa orosházi selejtező fordulója, a következő szombatra pedig egy deszki teremtornára hivatalos a piros-fekete gárda.

A BTK meglehetősen mélyről, a tabella 12. helyéről várhatja a márciusi Újkígyós elleni bajnoki folytatást, ami egyfelől a folytonos idegenbeli szereplésnek tulajdonítható, másrészt pedig a szűkös játékoskeretnek. 

Az előbbi gond automatikusan megszűnik, hiszen tavasszal valamennyi bajnokit hazai környezetben rendezhet a határvárosi alakulat, az utóbbi problémát pedig új labdarúgók igazolásával igyekszik orvosolni.

Ahogy abba Lukács István szakosztályvezető beavatott, már biztosra vehető, hogy Csanádpalotáról visszatér a 30 esztendős középpályás, Lipták Máté, akinek a rutinjára nagy szüksége van a fiatal gárdának. Előrehaladott egyeztetések folynak Varga Péter leigazolásáról, akivel a védelem nyerne nagyot. A 27 éves helyi bekk huzamosabb ideig játszott Orosházán, az őszt pedig Székkutason töltötte, de a klubjával is egyezségre kell jutni, hogy battonyai mezt ölthessen magára. A harmadik új ember Csillag Árpád (19) lehet, a lőkösiek ifjú középpályása a csapattal kezdi meg a felkészülést, a további sorsa pedig a jelenlegi csapata kezében van.

A piros-feketék a felkészülési időszakban három tesztmérkőzést kötöttek le környező együttesekkel és valamennyit hazai környezetben vívják.

– Nem feltétlenül volt szerencsés, illetve a játékosok számára vonzó az elmúlt féléves „hontalanságunk”, de bízunk benne, hogy ez most visszájára fordul. Tavasszal hazai pályán szeretnénk sokkal eredményesebben teljesíteni a helyi fiatalokra támaszkodva. Úgy gondoljuk, hogy a lemaradásunk nem behozhatatlan, akár a mezőny első felébe is felérhetünk – bizakodott Lukács István.

A tervezett felkészülési mérkőzések időrendje

Február 5., szombat, ?: Battonyai TK–Mezőkovácsházi TE

Február 12., szombat, ?: Battonyai TK–Mezőhegyesi SE

Február 19., szombat, ?: Battonyai TK–Csanádpalotai FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában