Billiárd

2021.12.15. 10:49

Ismét Bíró a legjobb

Az első osztályúak csatározásában a gyomaendrődi Korona Biliárd Klub versenyzője, Bíró Imre, a második szinten a békéscsabai Belvárosi Cápák kiválósága, Simcsik László győzött a biliárd eurokegel kiemelt bajnokság aktuális viadalán.

G.P.

Beküldött fotó

A megszokott helyszín, a gyomaendrődi Holler szálloda biztosított otthont az eurokegel kiemelt versenyek második fordulójának az elmúlt napokban. Az első osztályú versenyzők küzdelmeit az első körhöz hasonlóan a hazai Bíró Imre (Korona BK) nyerte, a második vonal népes mezőnyében pedig Simcsik László (Belvárosi Cápák) bizonyult a legjobbnak.

Az első osztályban nem kevesebb, mint 17 versenyző állt az asztalok mellé, a végelszámolásnál pedig ezúttal is a Korona BK versenyzői domináltak. A bronzmérkőzésen Tímár András meggyőző fölénnyel verte Gyurkó Lászlót (3:1). A döntőben Bíró Imre ismét remek egész napos teljesítményét megkoronázva győzedelmeskedett, ezzel az idény második kiemelt versenyét is megnyerte, az addig remek játékot mutató mezőberényi Harmati László ellen (3:1).

Az I. osztályú verseny végeredménye: 1. Bíró Imre (Korona BK, Gyomaendrőd), 2. Harmati László (Berényi BK, Mezőberény), 3. Tímár András (Korona BK, Gyomaendrőd), 4. Gyurkó László (Belvárosi Cápák BK, Békéscsaba).

Másnap a másodosztályú versenyzők vetélkedésére került a sor, ahol 28 játékos nevezését könyvelhette el a versenyigazgató. A döntőkre az első osztály egykori biliárdosai vették át a dominanciát, ezen belül a Belvárosi Cápák játékosai. A 3. helyért megvívott mérkőzésen a békéscsabai Barth Károly – aki nemrégiben barátkozott meg a nemzetközi irányzattal – jó játékkal győzte le a korábbi években első osztályban vitézkedő csökmői Vári Lászlót (2:0).

A döntőben, akár első osztályú finálénak is beillő mérkőzésen, a hosszú idő után visszatérő csabai Simcsik László diadalmaskodott az Okányból érkező Hőgyes Benjámin felett (2:1).

Az II. osztályú verseny végeredménye: 1. Simcsik László (Belvárosi Cápák, Békéscsaba), 2. Hőgyes Benjámin (Okányi BK), 3. Barth Károly (Belvárosi Cápák, Békéscsaba), 4. Vári László (Csökmői BK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában