Dzsudo

2021.11.04. 16:06

Perecz Márk megszerezte harmadik országos bajnoki címét 

A győri Olimpiai Sportparkban rendezték meg október utolsó szombatján a junior B- és a serdülő B- korcsoportos fiúk országos cselgáncs-bajnokságát, amelyen Gyáni János tanítványai ismét szép eredményeket értek el.

Verasztó Lajos

Dzsudo A Békés Megyei Kano Judo SE csak október hónapot tekintve negyedik országos bajnokát avatta. Az egyesület serdülő válogatottja, Perecz Márk e hétvégén Oroszországban szerepelt volna nemzetközi megmérettetésen, amit a vírushelyzet miatt lemondtak, így végül saját korosztályos bajnokságán vett részt esélyesként. Márk nem lelt méltó ellenfélre a tatamin, változatos technikákkal, és magabiztos versenyzéssel múlta felül vetélytársait. Négy remek ippon értékű győzelmet követően lett a -66 kg-os súlycsoport legjobbja. Ezzel az aranyéremmel, immár háromszoros országos bajnoknak mondhatja magát.

Szintén a serdülő B korosztályban szerepelt a pluszosok között, Petrovszki Márk, aki mondhatni még ismerkedik a versenyzéssel, ez volt a harmadik megmérettetése. Márk technikásan mozgott a szőnyegen első mérkőzését wazari és ippon ponttal nyerte, majd a negyeddöntőben hibát vétett, egy wazarival alulmaradt, így vigaszágon folytatta a versenyt. A visszamérkőzések során két gyors és határozott ippon értékű dobással kvalifikálta magát a bronzmérkőzésre. A csabai reménység végül szép technikával megszerezte a bronzérmet.

A juniorok között +100 kgban Bozó Bence és Kara Bence állt tatamira. Két győzelmet követően egymással mérkőztek meg, melynek a tétje a bronzérem volt. A mérkőzés folyamán látható volt a csapattársi ismerettség, eddig a többszörös bajnok Kara Bence hozta a meccseket, azonban most Bozó Bence megszakította a papírformát, és ipponnal múlta felül társát, így Bozó Bence bronzéremmel tért haza, míg Kara Bence a pontszerző negyedik helyen végzett.

A nagy juniorok között -66 kg-ban bronzérmet szerző, Őzbas Yasin ezen a versenyen mérettette meg magát először új súlycsoportjában -73 kg-ban. A fogyasztás nehézségeinek elmaradása látszódott Yasin teljesítményén, mentálisan és fizikálisan is pozitív irányt vett. Két látványos ippon értékű dobást követően a negyeddöntőbe jutott, ahol hibát vétett, így vigaszágon folytatta a küzdelmet. Szintén két taktikus és magabiztos győzelmet követően az új súlycsoportban is bronzéremért mérkőzhetett meg, Yasin végül a pontszerző ötödik helyen zárt.

Az U23-as Európa-bajnokságon Budapesten, a Békés Megyei Kano Judo SE kiválósága, Özbas Szofi pénteken áll tatamira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában