asztalitenisz

2021.10.17. 19:41

Szántosi Dávid a negyedik helyen végzett

Péntektől vasárnapig a franciaországi Toursban rendezték meg a korosztályos asztaliteniszezők Európa top 10-es bajnokságát, amelyen asztalhoz állt az U15-ös korosztályban Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa.

V. L.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Vasárnap délelőtt a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákja 4:1-re verte a francia Coton Flavient. A nyolcadik fordulóban a világranglista hatodik belga Closset Tom ellen állt asztalhoz a szarvasi fiatal. A mérkőzést a belga fiatal nyerte, aki szoros szettekben bizonyult jobbnak, és végül 4:1-re győzött.

A záró fordulóban a cseh Brehel ellen játszott Fest Attila edző tanítványa, és 2:0-ra, majd 3:1-re vezetett, de a cseh játékos 3:3-ra egyenlített, és ezután lendületben maradt, így a döntő szettet 11:5-re hozta, a találkozót pedig 4:3-ra nyerte. Szántosi Dávid öt győzelemmel és négy vereséggel a negyedik helyen végzett a viadalon.

A dobogosók: 1. Chirita (román) 9 győzelem, 2. Bujor (román) 8, 3. Closset (belga) 6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában