atlétika

2021.10.20. 13:54

Csabai rajt a mezein

Tóth Sándor a házigazda Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezetője elmondta, hogy a ligában százhetvenen adták le nevezésüket.

Gajdács Pál

– Szép számmal jelentkeztek futók, csakúgy, mint az amatőrök által kedvelt számba, ott közel hetvenen rajtolnak majd el – mondta az ügyvezető, aki kiemelte, hogy az amatőröknél is chipes időmérés lesz, vagyis a futók körről-körre nyomon követhetik majd az idejüket. Ebben a számban minden induló emlékérmet kap majd.

– A rajthelyet a célkapu közelében alakítjuk ki és a közönség által is jól látható helyen felállítunk egy félkaput is – tette hozzá. A korosztályosoknál U14, U16, U18 és U20-ban írtak ki számokat, és mindenki már abban a korosztályban indul, ahol jövőre fog majd versenyezni. A még ifista Karsai Gábort például a juniorokhoz nevezték be.

Beküldött fotók

– Nem irreális elvárás tőle a győzelem a juniorok között sem. A még jövőre is ifjúsági korú Zahorán Milán szintén jó reményeket táplálhat a végső sikerre – bocsátkozott kis esélylatolgatásba Tóth Sándor.

Megtudtuk még, hogy a klub két válogatott gyaloglója, az olimpikon Oláh Barbara (leánykori nevén Kovács Barbara) és a kenyai junior világbajnokságot megjárt Zahorán Petra (Milán testvére) is futással erősít majd. Az érmek átadásában pedig nem kisebb név, mint a világbajnok súlylökő, Márton Anita segít.

A program 11 órakor a Sport XXI. Atlétikai Alapprogram keretében rendezendő Dél-keleti régió mezei futóversenyével kezdődik az U10-es és az U12-es korosztály részvételével. 12 órakor rajtolnak az U14-es és U16-os lányok. Az abszolút és az U20-as nők 6000, és a férfiak 7500 méteres versengésének tervezett kezdési időpontja: 12.45, illetve 13.10. A nap 13.40-től az amatőr futók számával zárul.

A Mezei Futó Magyar Liga összesen 4 fordulóból áll, idén még november 6-án Nemesvámoson és november 27-én Szombathelyen kettő, tavasszal egy versenyt rendeznek, a sorozat a döntővel fejeződik be 2022-ben.

 

Ezek is érdekelhetik